Sunday, March 2, 2008

Lime-valkosuklaatäytekakkua






























Väliin tungettu lemon curd-tyyppinen limetahna.
Ja hedelmäistä valkosuklaavaahtoa. >:)
Tästä kakusta en voi kunniaa ottaa täysin itselleni: mummo oli assarina vatkaamassa ja tiskailemassa. Jau.



Lime- valkosuklaatäytekakku
Raaka-aineet


3 kpl kananmunia
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

1 dl limemehua

150 g margariinia
2:n limen raastettu kuori
1 dl limemehua (+vaniljaa)
4 kpl keltuaisia
2 dl sokeria
1 rkl voita

150 g valkosuklaata
1 keskikokoinen banaani
3 kpl passionhedelmää
3 dl kuohukermaa (+1dl)
1 levy fazerin lime-valkosuklaata

3 dl kuohukermaa

0,25 dl funlightin
sitruunaruoho-mehutiivistettä
0,5 dl limemehua
1 dl vettä
2:n limen raastettu kuori
1 dl hyytelösokeria

kiiviä, limeä, valkosuklaata

Ohjeet

Pohja:
Vatkaa ensiksi munat vaahdoksi ja lisää sokeri myöhemmin. Anna seoksen vaahtoutua hyvin.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.
Kostuta palat limemehulla.

Täyttäminen:
Limetahna:

Laita kaikki muut aineet kattilaan tai kulhoon, paitsi vaniljasokeri ja voi. Laita astia vesihauteeseen ja kuumenna seosta voimakkaasti vatkaten kunnes se sakenee.
Ota seos pois lämmöltä. Lisää voi ja vaniljasokeri. Laita seos jääkaappiin hetkeksi.

Valkosuklaavaahto:

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Muussaa banaani ja passion hedelmän sisus, sulata valkosuklaa. Sekoita kerman joukkoon. Rouhi limevalkosuklaa ja sekoita kermaseokseen.

Ohenna limetahnaa kermavaahdolla (n. 1dl), kunnes seoksen koostumus on levitettävän notkea.
Täytä kakku vuorotellen limetahnalla ja valkosuklaavaahdolla.
Käytä valkosuklaavaahtoon tarvittaessa liivatetta.

Koristelu:
Raasta limen kuori hienoksi.
Kuumenna kattilassa kuoriraastetta, mehutiivistettä, limemehua ja vettä. Kun seos höyryää, lisää hyytelösokeri hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa ja levitä kakun päälle tasaisesti.
Vaahdota kerma, ja pursota kakun reunoille.
Sulata valkosuklaata ja pursota pinnalle kuvio/valkosuklaalehtiä.
Paloittele hedelmiä koristeeksi keskelle.

No comments:

Post a Comment