
Voi rehellisesti sanoa; näissä pullissa ei ole munaa.
Eikä maitoa.
Eikä eläinperäisiä ainesosia.
Onnistuuhan se näinkin, tosin "munakkaan" pullan kiiltävälle pinnalle en ole vegaanista korviketta löytänyt. Makuhan se pääasia on kuitenkin. Ja alastomilta nämä pullat näyttävät raesokerin puutteen vuoksi. Ei kiitos ylimääräiselle sokerille.
Korvapuustit
raaka-aineet:
2,5 dl soijamaitoa
1 pussi kuivahiivaa
1,2 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g sinistä Keijua
kanelia + sokeria
sinistä keijua
(pinnalle raesokeria)
Jos haluat kiiltävän pinnan, tarvitset:
125 g sokeria
1 dl vettä
Ohjeet:
Lämmitä vesi 42 asteeseen. Lisää fariinisokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää hyvin sekoittaen seokseen. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja pehmeä rasva kun noin puolet jauhoista on mennyt. Vaivaa käsin vähintään 5 min, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin reunoista. Peitä kulho ja jätä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
Kumoa taikina kulhosta ja kaulitse suorakulmion muotoiseksi isohkoksi levyksi.
Sekoita n.1dl sokeria + 1-3tl kanelia keskenään. Sulata sininen keiju hieman pehmeämmäksi ja levitä levylle. Ripottele rasvan päälle runsaasti kaneli-sokeriseosta.
Rullaa levy rullaksi ja leikkele tangosta haluamasi kokoisia korvapuusteja.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Peitä puustit liinalla ja kohota kaksinkertaisiksi.
Kostuta pullan pintaa sipaisulla vettä ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunissa n.10min.
Kiiltävän pinnan pulliin saa tehtyä näin:
Keitä sokerilientä sekoittamatta, kunnes se alkaa ottamaan ihan pikkuruisen kellertävää väriä. Älä päästä sokeria karamellin väriseksi, mutten se tarttuu kattilaan ennenkuin olet voidellut pullat!
Voitele juuri uunista tulleet pullat tekemälläsi sokerivesikuorrutuksella.
Tällä ohjeella tehtyjä pullia on hyvin vaikea erottaa normaaleista pullista!
Ainut eroavaisuus on se, että pinta on tavallista pullaa makeampi ja tahmeampi.

No comments:
Post a Comment