Saturday, March 8, 2008

Lakritsicupcakesit Step by step































Miksi lakritsia käytetään resepteissä niin vähän? Vai eikö kukaan siitä erityisemmin välitä?
Kyllähän tuo pandallakin näyttää lakritsibisnes ihan hyvin luistavan.
Ehkä hieman tahmaista se lakritsa on käsitellä/pilkkoa/sulattaa, mutta onnistuu kyllä.
Nämä cupcakesit/muffinit on tehty pohjalla, johon laitoin lakritsia sattumiksi, päälle tein italialaista marenkivaahtoa ja vielä sen päälle sitten lakritsakastiketta (sekä kaupan, että omaa) ja turkkarirouhetta.
Se kaupan kastike oli yllättävänkin valuvaa plus lisäksi tahmaista, eikä meinannut jähmettyä.
Itse tehtynä kastike jähmettyi paremmin.
Vaahto muistutti ehkä jollain kierolla tapaa Brunbergin suukkojen täytettä. (ex. neekerin pusut, anteeksi provoaminen)

Cupcakes - lakritsi
Raaka-aineet

200 g lakritsia
100 g turkinpippurirouhetta
yhden sitruunan kuori raastettuna
3 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
2 dl kermaa
2 kpl kananmunia
100 g rasvaa(juokseva tai sulatettu)
1 dl juoksevaa lakritsakastiketta

sitruunamehua kostutukseen

5 kpl valkuaisia
250 g sokeria
0,6 dl vettä
1-4 tl vaniljasokeria (maun mukaan)

100 g lakritsia
3 1/2 dl vettä

Ohjeet

1.Hienonna lakritsi, sekoita yhteen jauhojen ja vaniljasokerin kanssa.
2.Lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
3.Aseta paperisia muffinssivuokia muffinssipeltiin,
Lusikoi reilusti lakritsiseosta vuokiin.
Paista 200 asteessa n.15 minuuttia, kunnes muffinssien pinta on saanut vähän väriä.
Kostuta muffinssipohjia sitruunamehulla.
Aseta muffinssit kylmään.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4.Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta 118° asteeseen. (kuplii voimakkaasti, kun pisaran tiputtaa lasiin pisara jähmettyy.)
5.Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää vaniljaesanssi ja sekoita vielä hetki.

Pursota italialaista marenkia muffinssien päälle rinkuloina niin, että torni kapenee ylöspäin.

6.Valmista lakritsikastike kuumentamalla lakritsia ja vettä kattilassa.
Kun lakritsit ovat pehmenneet ja sulaneet osittain kastikkeeseen soseuta kastike sauvasekoittimella.

Valuta lakritsikastiketta marengin päälle ja ripota päälle esimerkiksi turkinpippurirouhetta.


No comments:

Post a Comment