
Harjoituskakkua taas tehtynnä. Koristelupuuha on ihan mukavaa, eikä sitä aina voi niin onnistuakaan täydellisen säntillisesti. Kakun täytteeseen laitoin wienernougat-moussen ja mansikkamoussen. (kuivatut mansikat + wienernougat crush/rouhe toimivat ihan kivasti)
Niin, ja tuoreitakin mansikoita taisi täytteeseen lipua.
Piällä on sulatettua suklaata/suklaa ganache, kermaa pursotettuna ja sitten reunaan jaksoin vielä rouhia suklaata. [fazerin sinistä taisi olla jopa] Kermaa kokeilin tällä kertaa värjätä ihan apteekista saatavilla värijauheilla töpöttelemällä. Kyllä se näinkin hoituu.
Jau, ja elämäni ensimmäinen ruusu voikreemillä/buttercreamilla kokeiltuna. Onhan se vähän erilaista käsiteltävänä kuin kermat ja muut, mutta ehkä kaikkeen tottuu.
Ja suklaakuorrutteeseen ajattelin reseptin pistää, jotta jokainen sen osaa varmasti tehdä:
SUKLAAKUORRUTUS
Raaka-aineet
0,7 dl (kuohu) kermaa
1 levy pandan tummaa suklaata (125g)
20 g voita
Ohjeet
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen. (jos suklaapalat eivät sula kermaan täysin, kuumenna kerma-suklaaseosta levyllä pienellä lämmöllä kokoajan hämmentäen)
Kun suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
(Anna jäähtyä hetki, ja kaada sitten täytekakun päälle, tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa.)

No comments:
Post a Comment