Monday, March 24, 2008

Texmexvoileipäkakkua broiskulla




















Tällä kertaa "voileipäkakun" pohjana käytin tortilla/maissilettuja.
Voileipäkakun muotoilu ja kokoaminen oli melkoisen haastavaa, mutta lopputulos palkitsee tässäkin tilanteessa. Täyte piti tehdä hieman jyhmäkämmäksi, jotta sitä pystyi levittämään pohjille tasaisesti.
Täyte on mausteinen, muttei liian. Meksikolaistyyppisempi ratkaisu.
Maissiletut ovat varmasti gluteenittomat, kun ne valmistaa itse. (ohje alla) Myös valmiit letut sopivat 6-0. Kuvassa pala kakkua.

Texmex voileipäkakku
Raaka-aineet

3 dl karkeaa, luontaisesti
gluteenitonta jauhoseosta
2 dl maissijauhoa
4 rkl oliiviöljyä
2 dl lämmintä vettä

1,5 rkl kanafondia
2 rkl salsakastiketta

200 g broilerin
fileesuikaleita(texmexmarinadissa)
2 rkl oliiviöljyä
100 g sipulia
3 kynttä valkosipulia
2 kpl tuoretta chiliä
mustapippuria, chilirouhetta,
paprikamaustetta
1,5 dl salsakastiketta

1 prk kermaviiliä tai creme fraisea
1 prk juustodippiä
1 kpl oranssia tai punaista paprikaa
n.100 g voimakasta juustoraastetta
150 g guacamolea
1,5 rkl oliiviöljyä

3 tl currya
1 rkl tomaattipyreetä
150 g kevytmajoneesia

Ohjeet

Tortillat:
Sekoita öljy jauhoihin.
Lisää vesi kahdessa erässä, sekoita tasaiseksi palloksi.
Jaa taikina neljään osaan.
Kaaviloi jokaisesta pallosta 12 cm kokoinen tortilla.
Paista valurautapannulla molemmilta puolilta n.1 minuutti ilman rasvaa

Täyte:
Hienonna sipulit ja tuore chili.
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Freesaa myös sipulit, chili ja valkosipuli, Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet pienemmiksi leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustokastike, mausta mustapippurilla ja paprikamausteella, rouhi joukkoon runsaasti chiliä. Laita seos hetkeksi jääkaappiin.
Hienonna punainen paprika ja sekoita se creme fraisen tai kermaviilin kanssa hiukan jäähtyneeseen broileri-texmexseokseen. Lisää juustoraaste.

Kokoaminen:
Aseta tortillalettu tarjoilualustalle ja sivele se kevyesti kanafondilla sekä salsakastikkeella.
Levitä kostutettujen lettujen päälle vuorotellen quacamoledippiä ja vuorotellen broileri-texmexseosta.
Aseta voileipäkakku kevyen painon alle jääkaappiin yön yli maustumaan.

Tasaa kakun reunat.
Freesaa curryä ja tomaattipyreetä pienessä määrässä öljyä.
Sekoita freesattu curry-tomaattiseos kevytmajoneesin joukkoon.
Rouhi majoneesiin mustapippuria.
Levitä seosta kakun reunoille ja pinnalle.
Paloittele vihanneksia haluamallasi tavalla ja tee pinnalle esimerkiksi tomaattiruusu tomaatin kuorista.

No comments:

Post a Comment