Monday, March 17, 2008

Pääsiäisen täytekakku (pupujussin kevätrae)































Pääsiäistäytekakun voimalla ajattelin jälleen Peteä piristää.
Täytteeseen murentelin pääsiäisen kunniaksi pupujussin migreenivärisiä raenamuja ja sitruunarahkaa sitten toiseksi täytteeksi.



Sitruunainen pääsiäistäytekakku
Raaka-aineet

4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
5 ml leivinjauhetta
5 ml vaniljasokeria

0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl mansikkamehua

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
n.100 g pupujussin kevätrakeita
(fazer)
100 g kuivattua mansikkaa
100 g mansikka-valkosuklaata
2 rkl mansikkahilloa

0,5 dl sokeria
1 prk vanilja-tai sitruunarahkaa
kahden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
1 prk kuohukermaa

1 kpl sitruunaa
0,5 dl vettä
0,25 dl hyytelösokeria

koristeita: koristelugeeliä,
sokerihelmiä,pääsiäisrakeita

Ohjeet


Valmista neljän munan täytekakkupohja

Ota munat huoneenlämpöön jo hyvissäajoin ennen kakun valmistusta.
Munat vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä.

Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, jakorppujauhotettu. Paista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki. Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähdytetty, pyöreä kakkupohja sydämen muotoiseksi paperista leikatun muotin avulla.
Halkaise pohja kolmeksi palaksi.

Sekoita sitruunamehu ja mansikkamehu keskenään.
Kostuta pohjat mehulla kosteiksi.

Valmista ensimmäinen täyte:
Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon tuorejuusto.
Paloittele pääsiäiskarkit ja kuivatut mansikat pieniksi paloiksi.
Rouhi mansikkavalkosuklaa, jätä joukkoon isohkoja sattumia.
Sekoita mansikat, valkosuklaa, pääsiäiskarkit sekä mansikkahillo tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kaada seos ensimmäiselle pohjalle, ja aseta päälle toinen kostutettu pohjapala.

Valmista toinen täyte:
Purista sitruunoiden mehu rahkan joukkoon.
Raasta sitruunoiden kuori ja sekoita seokseen.
Lisää vaniljasokeri, ja mausta maun mukaan sokerilla.
Kaada rahkaseos kostutetun pohjan päälle ja aseta päälle "kansi".
Aseta kakku kevyehkön painon(esim. pieni leikkuulauta) alle jääkaappiin maustumaan.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
Paloittele kakun pinnalle sitruunaa ja pursota reunoille kerma.
Koristelussa voi käyttää myös pääsiäisen namuja, suklaamunia tai vastaavia.

Sydänkoristeen teko-ohje:
Kuumenna sitruunamehua, vettä ja kermaa kattilassa.
Lisää höyryävään seokseen hyytelösokeri ja kiehauta.
Anna jäähtyä hetki, ja levitä levyksi tai kaada muottiin.
Jäädytä pakastimessa.


No comments:

Post a Comment