
Rairuohot kasvamassa ja (pääsiäis) munat ostettu valmiiksi?
Hyvä, ei meilläkään.
Normaali rahkapiirakka on miun mielestä jotenkin happaman makuista ollut aina, enkä siitä juurikaan happamuuden takia koskaan lapsena pitänyt.
Kokeilin kuitenkin pitkästä aikaa, miltä se rahkapiirakka maistuisi josko väähän muuntelisi normaalia rahkatäytettä makeampaan, ja pääsiäismäisempään täytteeseen.
Eipähän kirvoitellut hapokkuus, hah!
And I did beat the mystery of the hapan rahkapiirakka!
Vaniljarahkapiirakka
Raaka-aineet
2 pss kuivahiivaa
6 dl lämmintä maitoa
2 kpl kananmunia
2,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl kardemummaa
n.1,5 l vehnäjauhoa
200 g margariinia
2 prk sitruunarahkaa
0,75 dl sitruunamehua
1 prk maustamatonta rahkaa
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta
1 dl sokeria
1,4 dl rusinoita
3-5 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
3 kpl kananmunia
1 kpl kananmunaa
Ohjeet
Pohja:
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää kananmunat, sokeri, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja noin puolet jauhoista.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi kulhossa lämminvesihauteessa.
Lisää taikinaan loput jauhot käsin alustaen, lisää lopuksi pehmeä rasva.
Taputtele taikina pellille levyksi ja taputtele reunat hieman pellin pohjaa korkeammaksi.
Kohota pohjaa hetki.
Valmista piirakan täyte:
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte kohonneen pohjan päälle ja voitele piirakan reunat kananmunalla.
Paista piirakka 200 asteessa n.20 min.
Anna jäähtyä ja tarjoile.
Jos taikinaa jää yli, voit valmistaa lopusta pikkupullia, korvapuusteja tai esimerkiksi pullapohjaista marjapiirakkaa.

No comments:
Post a Comment