Sunday, March 9, 2008

Naistenpäivän hedelmä/luumuleivokset































Oikein antoisaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille ja antrogyyneille + transvestiiteille.
Nämä leivokset synnytin maailmaan, kun huomasin hedelmähyllyn pursuavan juuri parhaimmillaan olevia hedelmiä. (puoliksi mustuneita banaaneja etc..)

Hedelmäleivokset
Raaka-aineet

3.4 kpl tuoreita luumuja
1 kpl banaani
2 dl vettä
3 dl porkkanaraastetta
kahden sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
200 g pehmeää margariinia
3 dl fariinisokeria
2 kpl kananmunia
5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä

100 g tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
1 kpl mandariini
1 tl vaniljasokeria

0,5 pss pupujussin kevätrakeita
0,5 pss manteleita

1 dl sitruunamehua
1 dl mansikkamehua

0 3 tl sitruunamehua,
5 dl hyytelösokeria



























Ohjeet


Leikkaa luumut saksilla pieniksi suikaleiksi ja keitä niitä paloitellun banaanin kanssa vedessä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi kulhossa.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä luumu-porkkanaseos.
Sekoita luumu-porkkanaseokseen hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu.
Kaada taikinaa vaahdotettuihin vuokiin.
Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Raasta mandariinin kuori ja ota talteen mehu.
Vatkaa tuorejuuston joukoon tomusokeri, vaniljasokeri, mandariinin mehu + mandariinin kuori.
Paloittele mantelit ja kevätrakeet pienemmiksi paloiksi.
Kostuta leivospohjat mansikkamehu-sitruunamehuseoksella.

Asettele leivosten päälle paloiteltuja manteleita ja kevätrakeita.
Valmista kiille kuumentamalla sitruunamehu höyryäväksi.
Sekoita höyryävään sitruunamehuun hyytelösokeri ja kiehauta.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja lusikoi leivosten päälle.
Pursota tuorejuustoa leivosten reunoille ja nauti hyvässä seurassa.



No comments:

Post a Comment