Wednesday, March 5, 2008

Mausteinen lammaskorma ja intialaiset lisukkeet





















Jokseenkin outoa tehdä ruokaa pakastelihoista, mutta minkäs teet kun eivät paikalliset marketit normaalia lampaanlihaa tarjoa. Puolijäässä olevaa klimppiä oli yllättävän sottaista pilkkoa ja puhdistaa. Ja sisälsikin melkoiset määrät "villaihraa" = villalta maistuvaa lampaan rasvaa.


No, sainpahan poistettua jokaisen murusen villaihraa, niin ei lammaskormani villalta maistunut.
Huomasi kyllä että uppopaisto + muut keittiön toiminnot ovat yhdistettynä melkoinen kaaos ja sotku. (ja varsinkin pienessä keittöissä, voi elämä.)
Kurkku-raitaa siinä keskellä kulhossa, uppopaistettuja rehuja, naan leipää ja lammaskorman lisukkeena höyrytettyä basmatiriisiä.

LAMMASKORMA

Raaka-aineet

1 kg lampaan lihaa
1 kpl iso keltasipuli
2,5 tl tuoretta, murskattua inkivääriä
3,5 tl tuoretta valkosipulisilppua
1 tl korianterin siemeniä
2 tl kuminaa
1 tl kaardemummaa
1 tl suolaa
1,5 tl rouhittua chiliä (tai 1 tuore)
2 rkl kirkastettua voita
1 kpl keskikokoista sipulia
2 tl tomaattisosetta
3 dl maustamatonta jogurttia

Ohjeet

Kuori ja paloittele kaksi sipulia erillisiin astioihin.
Murskaa tehosekoittimessa yksi iso sipuli, inkivääri, valkosipuli, korianteri, kumina, kaardemumma, suola ja chili tasaiseksi massaksi.

Puhdista liha ja paloittele n.50g paloiksi. Sekoita maustemassa lihan joukkoon ja marinoi lihaa jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

Valmista kirkastettu voi:
Kuumenna voita teräskattilassa, ja kuori ilmestyvä vaalea vaahto tarkasti pois.

Kuumenna kirkastettua voita wokkipannussa, freesaa toinen sipuli.
Lisää lammaspalat ja kypsennä lihoja n.8 min, kunnes ne ovat ruskistuneet tasaisesti.
Lisää tomaattisose ja 2tl jogurttia, kypsennä peittämättömänä kunnes neste on imeytynyt lähes täysin.

Lisää loppu jogurtti pienissä erissä.
Kypsennä kormaa miedolla lämmöllä n.30 min, ja tarjoile intialaisten lisukkeiden kera.

No comments:

Post a Comment