Wednesday, March 5, 2008

Seitan "korma" kastike, hernemuhennosta





















Yarrrrrr... Seitan worship, satan saves..
All you little vegetablekillers: PRAISE seitan, the holy wheat meat. \,,,,/
(praise, and make your own)

.. Joo' o, vehnägluteenia= seitania maustesoosissa, hernemuhennosta ja keitettyä ohraa.
Tähän soosiin onnistuin saamaan seitanin jo hieman enempi lihamaiseksi. o_O
Yameee..
(plus kuvassa näkyvät rehut kuului toki annokseen.)
Ainiin.. ja all vegan.

Seitan korma, hernemuhennos

Raaka-aineet
HERNEMUHENNOS:

5 dl herneitä
4 dl vettä
1,5 dl kaura-tai soijakermaa
1-4 rkl kasvismargariinia
1,5 rkl siirappia
mustapippuria, suolaa

SEITANIT:
2 dl gluteenijauhoa
2 dl vettä,valkosipulimurskaa,
sinappia

2 rkl soijakastiketta
2 rkl vettä
1 rkl balsamicoa
5 kynttä valkosipulia
2 rkl sinappia
timjamia, oreganoa, basilikaa

KASTIKE:
300 g sipulia
5 kynttä valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä
1/2 kpl kesäkurpitsaa
1 rkl hoi sin kastiketta
2 tl tomaattipyreetä
1-4 rkl sinappia
4 dl maustamatonta soijajogurttia
hieman sokeria, suolaa,
mustapippuria
runsaasti tuoretta persiljaa

Ohjeet

HERNEMUHENNOS:
Laita herneet likoamaan runsaaseen veteen yön yli.
Kaada liotusvesi pois ja keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä n. muutama tunti. Lisää lopuksi kerma, siirappi, mausteet ja kasvismargariini. Hauduta.

SEITANIN VALMISTUS:
Sekoita gluteenijauhon joukkoon reilusti mausteita maun mukaan (esim. valkosipulimurska, sinappi). Kaada joukkoon vesi ja vaivaa kiinteäksi möykyksi.
Paloittele seitanmöykky suunnilleen neljään osaan, keitä soijakastikkeella maustetussa vedessä. Anna seitanin jäähtyä, ja valmista sillä aikaa marinadi.
Murskaa valkosipuli ja sekoita se veden, soijakastikkeen, balsamicon, sinapin ja timjamin, oreganon sekä basilikan kanssa keskenään.
Paloittele seitanmöykyt suikaleiksi ja marinoi viileässä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

KASTIKE:
Hienonna sipuli, kesäkurpitsa ja valkosipuli.
Paista seitan pannulla kullanruskeaksi, lisää sipulit ja valkosipulit ja freesaa. Lisää tomaattipyre, hoi-sin kastike ja harissa. Kuullota hetki.
Lisää paloiteltu kesäkurpitsa, sinappi ja jogurtti.
Anna hautua hetki ja mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla.
Lisää lopuksi kastikkeeseen runsaasti tuoretta persiljaa.

No comments:

Post a Comment