Monday, March 17, 2008

Proteiinipitoiset rieskat (rakeisella juustolla)































Ruista ranteeseen, ja proteiinit lihaksille.
Enää pinatti puuttuu.
Tosiaan, eihän se raejuusto leivonnassa läpi maistu, vaikka sitä leipätaikinaan laittaisikin.
Valmistaminen on ainakin vaivatonta ja helppoa, eikä raaka-aineitakaan ihmeemmin näihin leipäsiin tarvitse. Edes hieman proteiinipitoisempi leipäversio.
Tässäpä recipe "perunarieskoille":

Proteiinirieskat

Raaka-aineet

3 dl perunasosetta
1 kpl kananmunaa
1 kpl valkuainen
2 prk vähärasvaista raejuustoa
2 tl suolaa
n.5 dl ruisjauhoja
n.3 dl ohrajauhoja
1 tl soodaa
voita tai margariinia voiteluun

Ohjeet

Valmista perunasose vajaasta kilosta perunaa.Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Soseuta ja lisää maito-voiseosta kunnes perunamuusi on sopivan sakeaa. Jos perunasosetta on jäänyt tähteeksi, käytä se rieskan valmistamiseen.

Murskaa raejuusto erittäin hienoksi soseeksi. Lisää jäähtynyt perunasose, muna, valkuainen sekä mausteet ja aja tehosekoittimella tasaiseksi.
Lisää jauhot taikinaan käsin vaivaten.
Taputtele taikina ohrajauhoilla jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele rieskat juuri uunista ottamisen jälkeen ja tarjoa lämpimänä.

No comments:

Post a Comment