Hasta Manana voileipä,
Always be mine
Opetus: Älä nukahda sohvalle, jos siulta on tilattu kakkuja.
-----------------
------------------------------------
Always be mine
Sain jälleen kerran voileipäkakkutilauksen, ja tein tilaajaherralle lohivoileipäkakkua. Koristeluissa miulla tuli lievästi sanottua aivan helvetinmoinen kiire, koska nukahdin lahjakkaasti sohvalle keskellä päivää. Iltatöiden jälkeen aikaiseen aamuvuoroon = not good. Mut joo, lohivoileipäkakussa hyväksi havaitut herkulliset täytteet. Lohitäytettä ja kasvistäytettä. Simply delicious. Tilaaja ei halunnut kakkuunsa tilliä, joten käytin tillin tilalla ruohosipulia. Ihan yhtä hyvää sekin. Koristelussa tein varmasti oman ennätykseni nopeuden kannalta: kuorruttamiseen ja koristeiden värkkäämiseen oli aikaa mahtipontiset 15 minuuttia. Onneksi hakijat tulivat pari minuuttia myöhässä, joten kerkesin tyrkkäämään viimeisetkin rehut kakun pinnalle. :D Huhhu.
Opetus: Älä nukahda sohvalle, jos siulta on tilattu kakkuja.
-----------------
Ökyhyvä lohivoileipäkakku savulohesta
(5-7 henkilön voileipäkakku)
(5-7 henkilön voileipäkakku)
Raaka-aineet
100 g savulohta
1dl ranskankermaa
0,5dl majoneesia
1 tl kalamaustetta
70g pippurituorejuustoa
puoli punttia silputtua tilliä tai ruohosipulia
suolaa, pippuria
2 rkl kurkkusalaattia
1dl majoneesia
1 rkl sinappia
0,5 tl soijakastiketta
70g yrttituorejuustoa
5kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni paprika (70g)
1 pieni sipuli
kostutukseen: kalaliemikuutio + vettä
1 kpl pieni paahtoleipäpaketti
kuorrutukseen: yrttituorejuuston ja pippurituorejuuston loppu
+ majoneesiä notkistamiseen, sen verran että seos on levittyvää
reunalle 100g juustoraastetta
koristeiksi 100g kylmäsavulohta
keitettyä kananmunaa
punasipulia
ruohosipulia
limeä
kirsikkatomaatteja
Ohjeet
Viipaloi vuokaleivästä 4-5 sopivankokoista palaa pitkittäin.
Kostuta palat runsaalla kalaliemellä.
Täyte1:
Poista lohesta mahd. ruodot ja sekoita yhteen ranskankerman, majoneesin, kalamausteen ja tuorejuuston kanssa. Silppua tilli/ruohosipuli ja hämmennä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Täyte2:
Kuutioi aurinkokuivattu tomaatti,
Pese paprika + poista siemenet ja kuutioi,
Kuori sipuli ja hienonna silpuksi,
Sekoita kurkkusalaatti, majoneesi, sinappi, soijakastike, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja sipuli yhteen. Mausta suolalla, pippurilla ja paparikajauheella.
Kiehauta 3dl vettä ja 1 liemikuutio. Anna liemikuution sulaa.
Leikkaa paahtoleipäpaloista reunat pois ja kostuta jokainen pala kakkua kootessa kalaliemellä. Kokoa voileipäkakku kerroksittain. Huom! kalalientä voi jäädä kostutuksesta yli, älä ylikostuta kakkua.
Anna kakun vetäytyä pienen painon alla jääkaapissa yön yli. Painoksi sopii esim. muovinen leikkuulauta.
Sekoita kuorrutetta varten tuorejuustot yhteen ja notkista majoneesilla levittyväksi. Levitä kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä tasaisesti ja levitä reunoille juustoraaste.
Koristele tuoreilla vihanneksillä ja lohiruusukkeilla.
100 g savulohta
1dl ranskankermaa
0,5dl majoneesia
1 tl kalamaustetta
70g pippurituorejuustoa
puoli punttia silputtua tilliä tai ruohosipulia
suolaa, pippuria
2 rkl kurkkusalaattia
1dl majoneesia
1 rkl sinappia
0,5 tl soijakastiketta
70g yrttituorejuustoa
5kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni paprika (70g)
1 pieni sipuli
kostutukseen: kalaliemikuutio + vettä
1 kpl pieni paahtoleipäpaketti
kuorrutukseen: yrttituorejuuston ja pippurituorejuuston loppu
+ majoneesiä notkistamiseen, sen verran että seos on levittyvää
reunalle 100g juustoraastetta
koristeiksi 100g kylmäsavulohta
keitettyä kananmunaa
punasipulia
ruohosipulia
limeä
kirsikkatomaatteja
Ohjeet
Viipaloi vuokaleivästä 4-5 sopivankokoista palaa pitkittäin.
Kostuta palat runsaalla kalaliemellä.
Täyte1:
Poista lohesta mahd. ruodot ja sekoita yhteen ranskankerman, majoneesin, kalamausteen ja tuorejuuston kanssa. Silppua tilli/ruohosipuli ja hämmennä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Täyte2:
Kuutioi aurinkokuivattu tomaatti,
Pese paprika + poista siemenet ja kuutioi,
Kuori sipuli ja hienonna silpuksi,
Sekoita kurkkusalaatti, majoneesi, sinappi, soijakastike, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja sipuli yhteen. Mausta suolalla, pippurilla ja paparikajauheella.
Kiehauta 3dl vettä ja 1 liemikuutio. Anna liemikuution sulaa.
Leikkaa paahtoleipäpaloista reunat pois ja kostuta jokainen pala kakkua kootessa kalaliemellä. Kokoa voileipäkakku kerroksittain. Huom! kalalientä voi jäädä kostutuksesta yli, älä ylikostuta kakkua.
Anna kakun vetäytyä pienen painon alla jääkaapissa yön yli. Painoksi sopii esim. muovinen leikkuulauta.
Sekoita kuorrutetta varten tuorejuustot yhteen ja notkista majoneesilla levittyväksi. Levitä kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä tasaisesti ja levitä reunoille juustoraaste.
Koristele tuoreilla vihanneksillä ja lohiruusukkeilla.
------------------------------------
Osallistuin Vaahteran luomusten ihanassa leivontablogissa arvontaan, ja voitto sattui napsahtamaan miulle. :) Kiitos hirmuisesti, paketti oli todella kiva ja ennen kaikkea hyödyllinen. Oon sen verran rohmu, että kerkesin mussuttamaan pakettiin kuuluneet valkosuklaa-mustikkarakeet jo ennen kuvausta. Törkeen hyviä namuja, nomnom. Helteiden takia olivat vähän sulahtaneet matkalla, mutta eipä se kyllä haitannut yhtään. Tuosta halvasta aattelin vääntää jotain kivaa suklaista herkkua.
Sapuskassa yksinkertaisesti pariisinperunoita, juustoista uunimakkaraa reilulla määrällä emmentalia, valkosipulikastiketta + muut höysteet. Joku viisas kertokoon miten tuon sinapin saa laitettua annoksiin järkevästi? En jaksaisi ihan jokaiseen annokseen tunkaista keraamista kulhoa. Boring.
Jammailee modern talkingin sexy sexy loverin tahdissa uskottavasti,

No comments:
Post a Comment