Wednesday, May 5, 2010

Rupsahdin! Nyt jo 19v.

Synttärikakku


Nyt on se hetki, kun peilistä katsottaessa rypyt alkavat koristamaan silmäkulmia ja tuo lähenevä kahdenkymmenen ikävuoden huippulukema on lähellä. Olen kohta vanha.
Enää muutama vuosi, niin sitten saakin odotella eläkettä, tai jotain sinnepäin.
Vanhenin vuodella 26.4 ja juhlistettiin födelsedagia 1.5 vappunaamiaisten merkeissä. Railakkaat kinkerit kyllä, viina virtasi ja puukko heilui. Muoviveitset kolahtelivat yhteen hirmusissa merirosvo vs. teurastajan fighteissa ja aseen laukaukaset täyttivät asunnon. Ja asunnon omistaja tuntui katsovan vähän kummastellen, kun tällänen mörön näkönen teurastaja ramppasi jatkuvasti alakerrassa ovea aukomassa. Jos kiinnostaa lukea enemmän naamiaisista itsestään (ja selailla kuvia) niin niitä löytyy täältä:
http://brain-chain.blogspot.com/2010/05/kansainvaliset-naimiaiset.html


Teurastaja-leipuri-insanity

Tein tarjottavat TOTTAKAI itse. Leipominen on alkanut muodostua pikkuhiljaa suoranaisesti itseisarvoksi. Rakastan leipomista ja ruoanlaittoa, etenkin jos sitä saa harrastella ihan rauhassa. Niinkuin nyttenkin. Valmistelin herkkuja jo muutamaa päivää ennen juhlia, ja uskaltauduin päällystämään synttärikakun marsipaanilla päivää ennen juhlia. Kannatti kuunnella ammattikondiittori-Tanjan sanaa! Marsipaanipinta ei kostunut tai kärsinyt jääkaapissa mitenkään, kun työnsin tortun tekeytymään ilman kakkukupua. Niin ja tietysti marsipaanin alle on tehtävä voikreemi kosteutta sitomaan. :)

Kakun täytteeksi tein vadelma-daim-macarponetäytteen ja kokosin kakun suklaisista kääretorttupohjista. Tälläset pyöreähköt/pään muotoiset kakut saa tehtyä helpoimmiten muoviseen leivoskulhoon. Ensin kulho kelmutetaan, ja käärispohjasta leikataan pyöreitä kulhon kokoisia rinkuloita. (alimmaiset hieman pienempiä) Pohjapalat kostutetaan esim. sitruunamehu-vadelmamehun seoksella ja täyte ladotaan pohjien väliin. Kakku tekeytyy jääkaapissa yön yli.

Kakkupohjiin käytin aina yhtä luotettavaa ja hyvää kääretorttupohjan ohjetta:
TÄTÄ

Ja pääkallon täytteeseen laitoin abouttia tälläset ainekset:
Vispikerma 3dl
Mascarpone 150g
2 isoa daimipatukkaa (siis 2 pakettia daimia)
Tomusucceria ehkä noin 1dl
Vaniljasokeria hömpsäys
ja 3kpl liivatetta sitomaan massaa

Lisäksi 200g suomalaisia pakastevadelmia kevyesti sulatettuina ja valutettuina. Ei mitään özbörgialaisia kalikiviruksella höystettyjä herkkumarjoja, Nomnom.
Vattuloista irtoava mehu kannattaa käyttää kostutusliemeen.

Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen.
Kerma vatkataan ja lisätään sokerit vatkauksen loppuvaiheessa.
Daim murskataan blenderissä tms. karkeaksi murskaksi.
Mascarpone ja daimimurska lisätään kermaan ja sekoitetaan tasaiseksi.
Liivatteista puristellaan ylimääräinen vesi pois ja liivakot liotetaan pieneen kuumennettuun vesitilkkaan kattilassa. Kun liivate on sulanut, se lisätään ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen kermaseokseen.

Daimikermaa levitetään kakkupohjille ja täytteen PÄÄLLE ripotellaan vadelmia. Vadelmia ei tarvitse mitään älytöntä kerrosta, ehkä reilu kymmenisen marjaa per kerros on riittävä.


Maistuisko kakku?


~~~~~~~~


Tein juhliin myös munkkeja useilla eri kuorrutteilla niin kuin edellisenä vuonnakin.
Berliininmunkkeja, kinuski-omenamunkkeja, tavallisia sokeroituja munkkeja, maitosuklaalla kuorrutettuja suklaamunkkeja, valkosuklaamunkkeja.

Koska oon tehny noita ihanuuksia jo ennenkin (Hyväksi havaituilla ohjeilla)
Ohjeet on jo näpyteltynä tänne: MUNKKIEN OHJEET


Suolaisena oli tällä kertaa lohi"pasteijoita" / suolaisia lohipaloja, broileri-fetapiirakkaa, kasvispastasalaattia. Valitettavasti mie olin hölömö, ja unohin ottaa kuvat noista ihanuuksista. =( Ainuat suolaisista herkuista otetut kuvat olivat niin suttuisia, että niistä ei saa mittään selvää. Tuo broileripiirakka keräsi erityisesti kehuja. Siinä oli sellanen vähän kevyempi piiraspohja (pizzapohjamainen), päällä tomaattikastiketta, fetajuustoa, juustoraastetta, paistettua chilimaustettua kanaa, ananasta, aurinkokuivattua tomaattia, sipulia ja valkosipulia.



Who should I kill next?


No comments:

Post a Comment