
Mustaherkukkakakku
Raaka-aineet
4 kpl munia
munien verran jauhoja
munien verran sokeria
(leivinjauhetta 1tl)
1 dl kermaa
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
100 g tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2 rkl vadelmamehutiivistettä
4 kpl liivatetta
n.1,5 dl mustaherukkahilloa
4 dl kuohukermaa
n.1 pss marjasekoitusta
(1dl hyytelösokeri + 2dl
laimennettu vadelmamehu)
Ohjeet
Pohja:
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Ota kolme samankokoista läpinäkyvää mukia. Riko munat yhteen kuppiin. Lisää toiseen mukiin saman verran sokeria. Kolmanteen mukiin jauhot. (voit lisätä halutessasi jauhoihin vaniliinisokeria ja leivinjauhetta) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita lusikalla tai puhtaalla kädellä varovasti tasaiseksi. Paista 175 asteessa reilu 30 min.
Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa kolmeen palaan.
Kostuta palat sitruunamehulla.
Täyte:
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vadelmat, sokeri, vaniliinisokeri, tuorejuusto sekä sitruunamehu.
Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi, lisää liotetut liivatteet. Lisää nauhana täytteen joukkoon.
Koristelu ja kokoaminen:
Aseta yksi pohjapaloista puhdistettuun irtopohjavuokaan. kaada täyte, aseta päälle toinen pala.
Levitä mustaherukkahillo, aseta kakun päällyslevy paikalleen.
Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
Asettele marjat kakun päälle.
Valmista kiille paketin ohjeen mukaan.
Vaahdota kerma ja pursota.

No comments:
Post a Comment