
Vitamiinia, vitamiinia my folks! Että jaksaa sitten kokata >:) .
Hedelmätäytekakku
Raaka-aineet
4 kpl munia
munien verran sokeria
munien verran vehnäjauhoja (+leivinj.)
2 dl kermaa
1 kpl hedelmäbona tai piltti
100 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
0,5 dl ananasmurskaa
1 tl limemehua
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limemehua
4 kpl liivatetta
1 kpl muna
0,3 dl sokeria
1,5 dl kermaa
150 g valkosuklaata
6 kpl liivatetta
2,5 rkl limemehua
1 iso prk ananasrenkaita
1 prk persikkaa
n.1 prk aprikoosia
1 prk kermaa (ja tomusokeria)
Ohjeet
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Ota kolme samankokoista läpinäkyvää mukia. Riko munat yhteen kuppiin. Lisää toiseen mukiin saman verran sokeria. Kolmanteen mukiin jauhot. (voit lisätä halutessasi jauhoihin vaniliinisokeria ja leivinjauhetta) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita lusikalla tai puhtaalla kädellä varovasti tasaiseksi. Paista 175 asteessa reilu 30 min.
Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa kolmeen palaan.
Kostuta palat sitruunamehulla.
Täyte1:
Vaahdota kerma. Sekoita varovasti joukkoon piltti, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri,ananasmurska sekä limemehu. Liota liivatteet kylmässä vedessä paketin ohjeen mukaan. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Sekoita liivatteet kermaseokseen nauhana.
Levitä alimman pohjapalan päälle.Täytteen levittämisen jälkeen aseta toinen kakkulevy täytteen päälle.
Täyte2:
Vaahdota munat ja sokeri.
Vaahdota kerma.
Sulata valkosuklaa, jäähdytä.
Sekoita vaahdot ja suklaa keskenään varovasti.
Kuumenna tilkka limemehua, lisää liotetut liivatteet.
Lisää liivate nauhana vaahtoon.
Aseta vaahto kakkupohjalle, ja lopuksi päälle viimeinen kakkupohjalevy.
Hyydytä vähintään 4 tuntia.
Koristelu:
Koristele kakku ananasrenkailla,persikalla ja aprikoosilla.
Vaahdota kerma ja pursota haluamallasi tavalla.

No comments:
Post a Comment