Tuesday, July 24, 2007

Vaaleanpunainen marsipaanitäytekakku


Vaihtelua perus täytekakkupohjiin. :) Koriste isoäitini tekemä ensimmäinen marsipaaniruusu.






















Vaaleanpunainen "prinsessakakku"


Raaka-aineet

3 kpl munia
2,5 dl sokeria
150 g margariinisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

n.1 dl mansikkahilloa (sekoita
joukkoon 1 banaani)
n.1 dl kermaa
n.3 rkl mantelirouhetta
0,5 dl mansikkahilloa
0,5 rkl vettä
1,5 pötköä vaaleanpunaista marsipaania

lisäksi tomusokeria ja
marsipaania koristeluun

Ohjeet

Pohja:
Sekoita munat, sokeri ja jäähtynyt rasvasula nopeasti. Lisää vaniliinisokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille Paista 200 asteessa n.20 min

Täyttö ja koristelu:
Leikkaa pohjasta 3 tai 4 samankokoista palaa.
Kostuta lime-tai sitruunamehulla. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mantelirouhe.
Levitä mansikkahilloa ja kermaa yhdelle kakkupohjalle.
Nosta toinen levy päälle ja toimi samoin. Jätä kansilevy täytteettä.

Keitä vettä ja mansikkahilloa kattilassa, kunnes hillo sulaa veteen. Suodata siivilän läpi kulhoon ja sivele kakun pinnalle pullasudilla.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.

Kauli marsipaanista REILUSTI kakkua isompi levy tomusokeria apunakäyttäen. Aseta kaulittu levy tiukasti kakkun pintaa ja reunoja vasten ja painele käsin tasaiseksi. Leikkaa alareunasta marsipaanin reuna tasaiseksi, poista ilmakuplat käsin tasoittelemalla.
Siivilöi tomusokeria kakun pinnalle ja laita halutessasi koristeita.

No comments:

Post a Comment