Anisleipääää:

Raaka-aineet
3 lasia vaaleita vehnäjauhoja
1 lasi kokojyvävehnäjauhoja
1/2 lasia maissijauhoja
1 lasi vettä
1/2 lasi maitoa
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl aniksen siemeniä
1 tl suolaa
Ohjeet
Kiehauta vesi ja maito. Sekoita joukkoon hunaja ja anna jäähtyä hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva.
Sekoita kulhossa jauhot. Lisää neste käsin vaivaten.
Lisää oliiviöljy, suola ja anis. Vaivaa n.10 min.
Kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja taputa kolmeksi,n.3cm paksuksi leipäseksi.
Pistele haarukalla kuvio kahteen kertaan leipäsen päälle.
Aseta leivinpaperin päälle pellille. Kohota 45 min.
Paista 200 asteessa 20min. Voitele voilla ja kauta sammutetun uunin yläosaan.
Marokkolainen lihapata

Raaka-aineet
3 rkl oliiviöljyä
400 g naudan tai porsaan
paistisuikaleita
1 kpl sipulia
1 kpl kesäkurpitsaa
3 kpl porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
250 g minimaissia
1 prk kikherneitä
1 kpl vihreää paprikaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl lihalientä
4 rkl hunajaa
pari kourallista rusinoita
250 ml kermaa
Ohjeet
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Ruskista sipulit ja paistisuikaleet. Paloittele kasvikset ja lisää joukkoon. Mausta ja lisää tomaattimurska. Hauduta 40 min ja lisää kerma.
Kevennetympi harissa-kastike

Raaka-aineet
1 dl kevyt ketsuppia
0,5 dl kevyt creme fraiséa
2 rjk tomaattipyrettä
2 rkl sitruunamehua
2 kynttä valkosipulia
1,5 tl harissatahnaa
ripaus pippuria ja suolaa
Ohjeet
Sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa n.20 min.
Pähkinätäytekakku

Raaka-aineet
4 kpl munia
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
150 g aprikooseja
100 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl muskottia
0,5 tl neilikkaa
4 kpl liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 kpl munaa
0,3 dl sokeria
reilu 1 dl kermaa
50 g pähkinäjauhetta
50 g hienoksi pilkottuja rusinoita
1 rkl hunajaa
4 kpl liivatetta
2 rkl sitruunamehua
erilaisia pähkinöitä ja
hunajaa
1 prk kermaa
Ohjeet
Kääretorttupohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kaada seos voideltuun peltiin ja paista 175 asteessa kypsäksi. (kullanruskeaksi)
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa kuivat reunat pois, ja leikkaa pohjasta 3 leipävuoan kokoista viipaletta. Kostuta viipaleet sitruunamehulla.
Täyte1:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermaan varovasti paloitellut aprikoosit sekä tuorejuusto. Lisää joukkoon mausteet ja sokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Lisää liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen nauhana.
Aseta yksi pohjaviipaleista leipävuokaan. Kaavi päälle täyte ja aseta päälle toinen pohjaviipale.
Täyte2:
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Vaahdota kerma.
Yhdistä vaahdot ja lisää sokeri,pähkinäjauhe sekä rusinat. Lorauta sekaan hunaja.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liotetut liivatteet. Kaada liivateseos nauhana täytteen joukkoon.
Kaada täyte leipävuokaan edellisen viipaleen päälle. Aseta täytteen päälle viimeinen viipale.
Hyydytä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Päälle tein pähkinäkaramellia (joka oli melko kovaa, suht vaikea leikata.)
Suosittelen tekemään päälle seoksen hunajasta ja pähkinöistä (pekaanipähkinöitä,manteleita,pinjansiemeniä,kurpitsan siemeniä,hasselpähkinöitä)
Aseta seos hyytyneen kakun päälle.
Vaahdota kerma ja pursota reunoille.

No comments:
Post a Comment