Tuesday, July 24, 2007

Gluteeniton savukinkku-voileipäkakku

























Täysin gluteeniton voileipäkakku kaikille keliaakikoille!

Savukinkku - voileipäkakku
Raaka-aineet

2 pientä pakettia gluteenitonta paahtoleipää

Täyte1:
2-3 rkl kurkkusalaattia
2 tl sinappia
100 g savukinkkua
3-4 rkl majoneesia
100 g tuorejuustoa
ripaus pippuria

täyte2:
0,5 dl kuohukermaa
1 iso omena
2 kpl lehtisellerin vartta
tilkka sitruunamehua
ripaus paprikamaustetta
ripaus suolaa

Reunalle:
1 prk smetanaa
1 dl kermaa
1 prk tuorejuustoa
ripaus timjamia, aromisuolaa sekä
pippuria

1-2 dl juustoraastetta
erilaisia kasviksia sekä kinkkua

Ohjeet

Valmista täytteet.

Täyte1:
Suikaloi savukinkku pieniksi suikaleiksi.
Sekoita kurkkusalaatti, sinappi, savukinkku, majoneesi sekä tuorejuusto keskenään. Mausta pippurilla.

Täyte2:
Vaahdota kerma. Raasta omena ja lehtiselleri, valuta nesteet pois. Sekoita valutettu raaste kermaan varovasti. Mausta sitruunamehulla, paprikamausteella sekä suolalla.

Kokoaminen:

Leikkaa paahtoleivistä tasaisen neliön muotoisia. Aseta leipävuokaan vierekkäin 4 palaa, tai niin monta kuin vierekkäin mahtuu. Kostuta palat sitruunamehulla tai kasvisliemellä. Levitä ensimmäistä täytettä paloille.

Kostuta seuraavat neljä palaa, aseta ne täytteen päälle. Levitä päälle toista täytettä. Jatka näin, kunnes vuoka on täynnä.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa jokunen tunti, tai yön yli.

Koristelu:
Sekoita smetana, vaahdotettu kerma, tuorejuusto sekä mausteet keskenään. Levitä täytettä kakun reunoille sekä päälle. Ripottele juustoraaste reunoille.

Pursota loppu kuorrute koristeeksi. Koristele kakku haluamillasi kasviksilla sekä kinkulla.

No comments:

Post a Comment