
Eksoottinen hedelmäsavariini
(savariini, pulla, hedelmä, kakku, maustekakku)
Raaka-aineet
250 g vehnäjauhoja
20 g hiivaa
5 g suolaa
10 g sokeria
3 kpl munia
50g jäähtynyttä voisulaa
n.200 g hedelmiä (kiiviä, mangoa,
papaijaa, ananasta, persikkaa,
mansikkaa tms)
2 dl vettä
200 g sokeria
1 kpl kanelitankoja (tai jauhettua
kanelia maun mukaan)
1 sitruunan kuori
mausteneilikkaa maun mukaan
1 kpl vaniljatanko (tai
vaniliinisokeria maun mukaan)
1 kpl mintunoksa (tai
piparminttuaromia pari tippaa)
aprikoosihilloa
reilu 1 dl kermavaahtoa
n.2 rkl mantelirouhetta tai lastuja
Ohjeet
Taikina:
Siivilöi jauhot kulhoon, lisää hiiva,suola ja sokeri. Lisää munat hitaasti, vähän kerrallaan, hyvin vatkaten taikinaan.
Vatkaa puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää voisula ja sekoita hyvin.
Täytä voideltu savariinivuoka(tai kuivakakkuvuoka), kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Paista 170 asteisessa uunissa n.40min. (kullanruskeaksi)
Kumoa kakku. (Minulla kakku kohosi uunissa niin, että se täytti koko kuivakakkuvuoan= leikkasin ns.ylimääräiset osat pois)
Kuori ja viipaloi valitsemasi hedelmät.
Sokeriliemi:
Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi ja lisää mausteet. Lisää sitruunankuori ja hauduta n.15min.
Kaada lämmin sokeriliemi hedelmien päälle, peitä ja anna marinoitua jonkin aikaa.
Siivilöi hedelmien sokeriliemi talteen, ja sivele sitä savariinikakun pohjalle. Älä kastele kakkua läpimäräksi.
Lämmitä aprikoosihilloa ja levitä sitä kakun pinnalle kiilteeksi. Aseta kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mantelirouhe(tai lastut).
Pursota kermaa kakun keskelle. Asettele marinoidut hedelmät kerman päälle. Ripottele päälle hiukan kanelia.

No comments:
Post a Comment