Monday, July 23, 2007

Lohivoileipäkakkua


Ihana Lohivoileipäkakku

Raaka-aineet

1 pieni pkt paahtoleipää

n.100 g savulohta

1/2 tuubia lohipasteijaa

4 rkl kurkkusalaattia

1/2 tuubia majoneesia

100 g kylmäsavulohi tuorejuustoa

2 rkl tilliä

2 dl kala-tai kasvislientä

n.1/2 tuubia majoneesia

10-20 kpl viinirypäleitä

2 rkl ananasmurskaa

n.100 g kurkkua

1/2-1 kpl tomaattia

n.50 g kiinankaalia

n.100 g juustoraastetta

viipale paprikaa ja hieman
persiljaa



















Ohjeet

Leikkaa paahtoleivistä "päätyosa" pois, jolloin leivistä tulee tasaisen neliön muotoisia.


Valmista täyte viipaloimalla savulohi pienehköiksi paloiksi ja sekoita palojen joukkoon 1/2 tuubia lohipasteijaa, 4rkl kurkkusalaattia, 1/2 tuubia majoneesia, 100g kylmäsavulohi tuorejuustoa sekä 2rkl tilliä.


Kostuta leivät kala-tai kasvisliemellä lähes läpimäriksi.
Laita 3 paahtoleipäpalaa vierekkäin, levitä täytettä ja lisää kerroksia.

Annoin voileipäkakun hieman vetäytyä jääkaapissa, mutta sen voi koristella myös heti.

Koristelu:
Levitä majoneesia kakun reunoille ja päälle.
Viipaloi viinirypäleet, kurkku, tomaatti, kiinankaali.
Koristele haluamallasi tavalla.

No comments:

Post a Comment