Monday, July 23, 2007

Dajm-täytekakkua




















Elämäni ensimmäisen
täytekakun tein todellakin soveltaen muita ohjeita, ja kun tarkoitan sovellusta sitä se todellakin on. Kakku on oikea rasvapommi, laihduttajan kauhu, mutta erittäin mehevä sellainen!
Jostakin sitä on lähdettävä.

Daim- suklaa täytekakku

Raaka-aineet

2

rkl

vehnäjauhoja

2

rkl

siirappia

2

rkl

voita

1

rkl

kermaa

1/2

dl

jauhettuja manteleita

1

dl

sokeria

1

rkl

kaakaojauhetta

1

levy

maitosuklaata




2

dl

kermaa

1

levy

taloussuklaata

2

rkl

kaakaojauhetta

250

g

margariinia

2,5

dl

sokeria

4

kpl

munia

3

dl

vehnäjauhoja

1

dl

maissitärkkelystä

2

tl

leivinjauhetta

1

levy

marabou dajm suklaata




1

levy

taloussuklaata

3

dl

kuohukermaa

1/2

dl

mantelirouhetta (ei
pakollinen)




3-4

dl

kuohukermaa



(suklaasydämiä
koristeluun)


Ohjeet

Dajmin valmistaminen:
Aseta leivinpaperi 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Sulata rasvaa kattilassa hetki. Lisää kerma ja muut aineet paitsi suklaa.
Keitä miedolla lämmöllä n.15 min koko ajan sekoittaen.
Levitä seos irtopohjavuokaan nopeasti, tasaiseksi levyksi.
Sulata maitosuklaa ja levitä jähmettyneen dajmin pinnalle.
Anna kovettua viileässä ja irrota vuoasta, kunnes dajm on jähmettynyt. Säilytä viileässä kakunteon ajan. (miel. pakastimessa)

Kakkupohjan valmistus:
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.
Sulata kermaan taloussuklaalevy. Lisää kaakaojauhe ja jäähdytä.
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat sekaan yksitellen, hyvin vatkaten.
Lisää suklaakerma.
Sekoita jauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi Marabou Dajm suklaalevy ja lisää.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24cm irtopohjavuokaan, paista 175 asteessa n.50 min.

Koristelu ja täyttö:
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vaahdota kerma. Sulata taloussuklaa ja jäähdytä.
Lisää kermaan mantelirouhe ja jäähtynyt suklaa.
Aseta täytettä kakkupohjalevyjen väliin.
Pohjia voit kostuttaa halutessasi kevyesti maidolla.
Aseta dajmlevy kakun päälle. Pursota vaahdotettu kerma reunoille. Koristele halutessasi suklaasydämillä tai muilla koristeilla.




No comments:

Post a Comment