Tuesday, July 24, 2007

Gluteeniton täytekakku valkosuklaamoussella































Tämä täytekakku on täysin gluteeniton, ja soveltuu täten keliaakikoille. :) Ja on muuten hyvääkin! Vadelma antaa kakkuun kirpakkuutta, ja valkosuklaa makeutta.

Gluteeniton täytekakku valkosuklaamoussella

Raaka-aineet

Gluteeniton täytekakkupohja:
4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sitruunamehua tai spriteä kostutukseen

vadelmatäyte:
1 dl kermaa
150 g vadelmia (tuore tai pakaste)
50-75 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2 rkl vadelmamehutiivistettä
4 kpl liivatetta

Valkosuklaatäyte:
2 kpl munia
0,5 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
100-150 g valkosuklaata

6 kpl liivatetta
tilkka sitruunamehua

Reunojen koristeluun:
3dl kermaa(mausta tomu-javaniljasokerilla)

Pinnalle:
n.150 g vadelmia
1 dl hyytelösokeria (+2dl vettä)

suklaa koristeita,
sokerihelmiä tms

Ohjeet

Kääretorttupohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kaada seos voideltuun peltiin ja paista 175 asteessa kypsäksi. (kullanruskeaksi)
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa kuivat reunat pois, ja leikkaa pohjasta 3 leipävuoan kokoista viipaletta. Kostuta viipaleet sitruunamehulla.
Kelmuta leipävuoka hyvin ja kokoa kakku leipävuokaan.

Täytteet:
Täyte1:
Vaahdota kerma. Sekoita varovasti joukkoon vadelmat, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Liota liivatteet kylmässä vedessä paketin ohjeen mukaan. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Sekoita liivatteet kermaseokseen nauhana. (Tämä täyte aloitti hyytymisen melko nopeasti, joten se kannattaa levittää heti kostutetun kakkupohjaviipaleen päälle leipävuokaan.) Täytteen levittämisen jälkeen aseta toinen kakkulevy täytteen päälle.

Täyte2:
Vaahdota munat ja sokeri.
Vaahdota kerma.
Sulata valkosuklaa, jäähdytä.
Sekoita vaahdot ja suklaa keskenään varovasti.
Kuumenna tilkka sitruunamehua, lisää liotetut liivatteet.
Lisää liivate nauhana vaahtoon.
Aseta vaahto kakkupohjalle, ja lopuksi päälle viimeinen kakkupohjalevy.
Laita leipävuoka pakastimeen(tai jääkaappiin) hyytymään.

Koristelu:
Kumoa hyytynyt kakku.
Asettele vadelmat kakun päälle ja valmista kiille paketin ohjeen mukaan.
Vaahdota kerma ja pursota kakun ympärille.
Koristele esimerkiksi suklaakoristein. (Omat koristeeni on tehty fazerin minut block valkosuklaasta)

No comments:

Post a Comment