
Eipä syömisessa kauaa nokka tuhissut. (vaikka kakku ei pienimmästä päästä ollutkaan, oli se kadonnut jo seuraavana iltana. ) Koristeet minut blockilla testattu. Minut blockia on helppo käyttää ja sulattaa. Se jähmettyy hyvin, eipä löpsisty jääkaapissa niinkuin useimmat valkosuklaat.
Mansikkakakku
Raaka-aineet
4 kpl munia
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
4 rkl pähkinä-tai mantelirouhetta
n.2 dl mansikkahilloa
2-5 dl mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 prk mansikkavispikermaa
(suklaa, tms. koristeita)
Ohjeet
Kääretorttupohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää munasokerivaahtoon sihdin läpi. Sekoita varovasti.
Paista voidellussa pellissä 225 asteessa n.6-8min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Koristelu ja täyttö:
Piirrä itsellesi sydän a4 kokoiselle paperille, tai leikkaa sydämen muotoiseksi ilman mallia. Leikkaa kääretorttupohjasta 3-4 (koon mukaan) saman kokoista, sydämen muotoista palaa.
Kostuta kaikki muut, paitsi päälimmäiseksi tuleva levy sitruunamehulla.
Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon rouhe.
Levitä mansikkahilloa ja kermaa kaikille muille levyille, paitsi päällyslevylle.
Asettele mansikat kakun pinnalle.
Valmista kiille. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri kokoajan vatkaten. Anna kiehahtaa. Jäähdytä muutama minuutti ja valuta kakun päälle.
Vaahdota mansikkakerma ja pursota se kakun reunoille.
Koristele halutessasi esim. suklaakoristeilla.

No comments:
Post a Comment