Thursday, May 29, 2008

Vegaanista voileipäkakkua (mexicooooo..)



Ja taas mieleen muistuu South Parkista tuttu, ja aina yhtä ihana biisi.. Tacotaco, burriittooo..
Texmexiä, vegaanisena versiona tällä kertaa. Hankalahkoa oli tuo kokoaminen aluksi, mutta kylläs en sitten sai koossa kestämään. (quacamole kun on vähän juoksevan puoleista..) Sottaista kun mikä, pöytä lainehti kaikenmoisessa mömmössä.


Btw, on muuten perverssiä tuo meksikosta tuleva ruoka..
Esimerkiksi: “I told Jessica not to whipe back to front, now she's got guacamole all over her taco.”

Ja jokainen päätelköön mitä kukin sana tuossa yhteydessä tarkoittaa..


Vegaanin voileipäkakku

Raaka-aineet

1 pkt maissitortilloita (santa
maria)
2 rkl kasvisfondia

100 g sipulia
5 kynttä valkosipulia
3 rkl aurinkokuivatun tomaatin
öljyä
50 g aurinkokuivattua tomaattia
50 g punaista paprikaa
100 g bataattia
2 rkl punaista chilipastea
1 prk tofutti-tuorejuustoa
1 pkt vegaaneja "cheddarviipaleita"

1 kpl kypsää avocadoa
2 kynttä valkosipulia
1/2 limen mehu
3 rkl maustamatonta soijajogurttia
suolaa,pippuria,chilijauhetta
100 g kikherneitä

Ohjeet

Murskaa tehosekoittimessa aurinkokuivatut tomaatit ja paprika.
Paloittele bataatit pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli silpuksi.
Kuumenna pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja kypsennä bataatit kypsiksi.
Lisää sipulisilppu ja freesaa. Sekoita kypsä bataatti ja sipulit aurinkokuivattu tomaatti-paprikaseokseen.
Paloittele vegaani cheddar pieniksi paloiksi ja sekoita se valkosipulituorejuustoon.
Lisää jäähtynyt kasvisseos juustoseokseen.
Lisää chilipaste, rouhi joukkoon mustapippuria ja chiliä. Lisää suolaa maun mukaan.

Halkaise avokado ja koverra hedelmäliha irti kuorista. Yhdistä aineet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Valuta kikherneistä suolaliemi pois, ja huuhtele kevyesti. Sekoita kikherneet guacamolen joukkoon.

Kokoa kakku kostuttamalla maissilettuja hyvin kevyesti kasvisfondilla.
Levitä lettujen väliin vuorotellen quacamolea ja chili-kasvisseosta.
Aseta voileipäkakku kevyen painon alle jääkaappiin maustumaan väh. muutamaksi tunniksi.
Levitä kakun reunoille valkosipuli-soijatuorejuustoa ja koristele haluamillasi kasviksilla.


No comments:

Post a Comment