
Ha, tekasin kanssaihmisille kakkua ihan vaan huvin vuoksi ylimääräisistä sitruunoista ja appelsiineistä.
Täytteestä löytyy kookosta ja sitruunaa + lakuja. Tässä tapauksessa englannin lakritsaa, kun tiesin äidin vetävän sitä kitaansa housut vinkuen.
Koristeluun käytin taas vähän sitäsuntätämitäsattuu.
Ja nuo reunalla olevat kakerot on sukaattia. (pashassa käytetään useimmiten)
JAHVAT TULLOO! POIS ALTA!

Sitruunatäytekakku
Raaka-aineet
6 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
korppujauhoja + rasvaa
voiteluun ja jauhottamiseen
2-3 dl appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa
200 g englannin lakritsia
1 dl kookoshiutaleita
200 g sitruunarahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustaherukka-tai
mustikkahilloa
3 dl kuohukermaa
(appelsiinia, sitruunaa..)
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe sekä vaniljasokeri.
Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi varovasti käsin sekoittaen.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka tasaisesti.
Kaada taikina vuokaan ja paista n.40 min. Kokeile 30 min jälkeen kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan, ja kostuta jokainen pohjapala appelsiinimehulla.
Valmista namutäyte:
Vaahdota kuohukerma ja rouhi joukkoon englannin lakritsit ja lisää kookoshiutaleet.
Valmista tuorejuusto-sitruunatäyte:
Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokerit keskenään.
Levitä alimmalle pohjapalalle namutäyte.
Aseta päälle seuraava pohjapala ja täytä seuraava kerros levittämällä ensin tuorejuustotäytteen ja sitten mustaherukkahillon.
Kääri kakku tiukasti folioon/laita irtopohjavuoan reunus kakun ympärille.
Aseta päälle kevyt paino ja anna vetäytyä kylmässä mielellään vuorokauden yli.

No comments:
Post a Comment