Friday, May 16, 2008

Kalkkunaa, kikherneitä, uunisipulia, salamileipää



Kun ruoan osat valmistaa samanaikaisesti useassa uunipannussa/ wokkipannuissa ja vastaavissa saa kaikki äpöstykset pöytään samanaikaisesti kuumana. Kikpaputsydeemiä kannattaa hauduttaa melko kauan, mitä enemmän sen parempi. (älä kuitenkaan tulkitse väärin : yön yli on liikaa) Uunisipulit valmistuvat nopeammin, ja ne käyvät passelisti myös riistan kaveriksi. Salami/meetwursti- "näppileivät" ovat jännempi ratkaisu, mukavia dipattavina ja käteviä eväänä. Näppileipiä sen vuoksi, kun ovat pienempiä kuin kämmenenpohja.
Itse tagliatellepaistos on ympätty juustoiseksi.

Salamilänttyrät (leivät, tai vastaava
Raaka-aineet:
150g parmesaania
200g meetwurstia
2,5 dl vettä
100g voita
3.5dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Ohjeet:
Säädä uuni 200 asteeseen.
Raasta parmesaani ja kuutioi meetwursti pieniksi paloiksi.
Kiehauta vesi ja rasva. Ota kattila liedeltä ja sekoita siihen jauhot voimakkaasti vatkaten.
Pane kattila takaisin liedelle hetkeksi. Sekoita voimakkaasti, kunnes jauho irtoaa pohjasta,
Ota kattila liedeltä ja sekoita munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää juusto ja meetwursti ja sekoita hyvin.
Tee seoksesta n.30 läkkärää pellin päälle.
Paista n.20 min.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mausteinen kikhernepata (makea)
Raaka-aineet

350g kikherneitä
1,5rkl öljyä
2 kpl keltasipulia
1,5rkl juoksevaa hunajaa
2rkl tummaa siirappia
4rkl tummaa soijakastiketta
2tl sinappia
2tl paprikajauhetta
5rkl tomaattipyreetä
1rkl kasvifondia, tai kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
n.kourallinen persiljaa
1 appelsiini
2 paprikaa
pippuria, suolaa

Ohjeet:
Liota kikherneet yön yli runsaassa vedessä.

Hienonna sipulit, appelsiini sekä paprikat.
Huuhtele liotetut pavut ja laita kattilaan.
Peitä vedellä ja anna kiehua reippaasti 20 min.
Siivilöi liemi pois ja laita pavut uunivuokaan.
Lämmitä öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja freesaa ne.
Sekoita joukkoon hunaja, siirappi, soijakastike, sinappi, paprikajauhe sekä tomaattipyree.
Hämmennä tasaiseksi ja lisää joukkoon kasvisfondi.
Kiehauta ja kaada kikherneiden päälle.
Hienonna persilja ja lisää papujen joukkoon.
Purista puolet appelsiinin mehusta papujen joukkoon + raasta sekaan kolme isohkoa suikaletta appelsiinin kuorta.
Lisää laakerin lehti + paprikat ja rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.
Kypsennä uunissa 1,5h.
Nouki laakerin lehti ja appelsiinin kuorisuikaleet pois ja tarjoile.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juustoinen kalkkunapaistos


Raaka-aineet:

2 kpl keltasipulia
3 kynttä valkosipulia
600 g kalkkunan jauhelihaa
200 g mozzarellaa
200 g emmental-raastetta
1 puntti basilikaa
1,5dl valkoviiniä
2 kananmunaa
200 g nauhapastaa (kuivapaino)
paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa

Ohjeet:
Silppua sipulit ja basilika.
Keitä pastat napakoiksi suolatussa vedessä.
Freesaa jauheliha ja sipulit.
Sekoita joukkoon mozzarella, valkoviini, basilika, mausteet ja lopuksi kananmuna.
Sekoita keskenään kalkkunat ja pasta.
Annostele pieniin vuokiin ja ripottele päälle reippaasti juustoraastetta.
Gratinoi grillivastuksen tms alla 300 asteessa kullanruskeaksi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uunipunasipulit, basilikavoi

Raaka-aineet

4 kpl punasipulia
0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
50 g voita
2 tl suolaa

Ohjeet
Poista sipuleista uloin kuori.
Leikkaa pieni viipale sipulien pohjasta pois, jotta sipuli pysyy pystyssä folionyytissä. Leikkaa jokaisen sipulin kärkeen ristiviilto.
Pane sipulit foliopalojen päälle uunipellille.

Hakkaa tuore basilika silpuksi.
Survo jokaisen sipulin ristiviiltoon 0,5tl suolaa, vajaa ruokalusikallinen basilikaa ja lopuksi päälle reilu nokare voita.
(on tärkeää, että survot suolan ja basilikan kunnolla sipulin sisään.)

Nipistä folionyytit kiinni.
Paista 200 asteessa n.20-30min.
Tarjoa kuumana ruoan lisukkeena.


No comments:

Post a Comment