
Agar agarilla saa hyydykekakusta helpommin joko kumimaista, tai sitten liian lötkyä. Sopivassa suhteessa käytettynä hyydykekakun saa näyttämään kauniilta ja tasaisesti hyytyneeltä. Koostumus vegaanisessa hyydykekakussa on hieman erilaisempi kuin tavallisessa liivatteellisessa veljeksessään, mutta opettelemalla koostumuksesta saa kerta kerralta parempaa.
Vegaaninen hyytelökakku
Raaka-aineet
150 g ruisdigestivekeksejä(lu)
50g sulatettua sinistä keijua (tai vaikka mansikkamehua)
n.300 g mansikoita
0,5 dl mansikkahilloa
1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
1 prk maustamatonta soijatuorejuustoa
2 dl beneviva-kauravaniljakastiketta
1, tl vaniljasokeria
0,5-1dl sokeria
kahden limen tai yhden sitruunan kuori ja mehu
14 g agar agar hiutaleita
1 dl mansikkamehua
hilloa
Ohjeet
Murskaa keksit hienoksi murskaksi tehosekoittimessa.
Sekoita keksimurskan joukkoon sula keiju ja hämmennä tasaiseksi.
Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele digestiveseos vuoan pohjalle.
Sulata marjoja hetki ja valuta ylimääräinen neste pois. Murskaa marjat hienoksi tehosekoittimessa.
Vaahdota soijakerma ja kauravaniljakastike eri kulhoissa sokerin + vaniljasokerin kanssa. Sekoita vaahdotettu kerma ja vaniljakastike keskenään, lisää soijatuorejuusto, marjamurska, ja limemehu + kuori, sekoita tasaiseksi.
Mittaa kattilaan vesi ja mansikkamehu, lämmitä. Lisää kattilaan agar agar-hiutaleet ja vispilöi tasaiseksi. Sekoita hieman jäähtynyt agar agar täytemassaan.
Kaada marjatäyte pohjan päälle, laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Valmista kakun päälle kiille: kuumenna hilloa kattilassa ja siivilöi se.
Levitä siivilöity hillo kakun pinnalle.
Koristele esimerkiksi makeisilla ja sitruunalla.
No comments:
Post a Comment