Thursday, May 1, 2008

Suklainen chili con carne

Arrrrriiiibaaaa.. Tulista, kuumaa. Suklaata kokeilin perinteisten meksikolaisten sivujen ruokasivujen inspiroimana ensimmäistä kertaa chili con carneeni menestyksekkäästi.
Ihan perusruoka, jos punaviinin jättää pois ja helppo valmistaakin.
Lisukkeeksi sopii parhaiten irtonainen-ja pitkäjyväinen riisi.
Tällä kertaa rehupuoli oli melkoisen vajaavainen, kun varsinaiset kasvikset valtasivat lautasesta pinta-alaa vaivaisen neljäsosan.

Mozzarellatikkuja-ja ruskeaa dippikastiketta en kuitenkaan kasviksiksi laskisi.

Jälkkäriksi tein perusperus - sacherkääretorttua aprikoositäytteellä. Oikea suklaaunelma.

Chili con carne Suklaa
Raaka-aineet

2 tl oliiviöljyä

2 kpl sipulia

3 kynttä valkosipulia

2 kpl tuore, punainen chili

500 g jauhelihaa (myös broileri ja
kalkkuna käy)

1 tl tomaattimurskaa

1 kpl iso, punainen paprika

3 rkl tomaattipyrettä

1 prk kidney-papuja

2 dl punaviiniä

100 g tummaa (väh70%) suklaata

1 tl oreganoa

2 tl paprikajauhetta

1 kpl laakerinlehti

mustapippuria. suolaa,
chilihiutaleita

(tummaa sokeria)

Ohjeet

Hienonna sipuli, valkosipulit ja paprikat.
Poista chileistä siemenet ja hienonna ne pieneksi silpuksi.
Kuumenna oliiviöljyä laakeassa pannussa ja freesaa jauheliha + sipulit.
Lisää paprikajauhe + tomaattipyree ja sekoittele hetki.
Lisää tomaattimurska sekä punaviini + suklaa ja loput mausteet.
Lisää kidneypavut.
Hauduta väh. 10 min ja tarjoile riisin kera.



No comments:

Post a Comment