
Ihan perusruoka, jos punaviinin jättää pois ja helppo valmistaakin.
Lisukkeeksi sopii parhaiten irtonainen-ja pitkäjyväinen riisi.
Tällä kertaa rehupuoli oli melkoisen vajaavainen, kun varsinaiset kasvikset valtasivat lautasesta pinta-alaa vaivaisen neljäsosan.
Mozzarellatikkuja-ja ruskeaa dippikastiketta en kuitenkaan kasviksiksi laskisi.
Jälkkäriksi tein perusperus - sacherkääretorttua aprikoositäytteellä. Oikea suklaaunelma.

Chili con carne Suklaa
Raaka-aineet
2 tl oliiviöljyä2 kpl sipulia
3 kynttä valkosipulia
2 kpl tuore, punainen chili
500 g jauhelihaa (myös broileri ja
kalkkuna käy)
1 tl tomaattimurskaa
1 kpl iso, punainen paprika
3 rkl tomaattipyrettä
1 prk kidney-papuja
2 dl punaviiniä
100 g tummaa (väh70%) suklaata
1 tl oreganoa
2 tl paprikajauhetta
1 kpl laakerinlehti
mustapippuria. suolaa,
chilihiutaleita
(tummaa sokeria)
Ohjeet
Hienonna sipuli, valkosipulit ja paprikat.
Poista chileistä siemenet ja hienonna ne pieneksi silpuksi.
Kuumenna oliiviöljyä laakeassa pannussa ja freesaa jauheliha + sipulit.
Lisää paprikajauhe + tomaattipyree ja sekoittele hetki.
Lisää tomaattimurska sekä punaviini + suklaa ja loput mausteet.
Lisää kidneypavut.
Hauduta väh. 10 min ja tarjoile riisin kera.
No comments:
Post a Comment