Wednesday, February 6, 2008

Veguttelua.. Vegaanin pistaasi-suklaacupcakesit































Ihan hyvin sitä pystyy leipomaan ilman eläinperäisiä raaka-aineitakin.
Pistaasipähkinät ja suklaa sopivat ihan kivasti yksiin, kuorrutetta saa pursotella päälle ihan ronskisti.
Hillo onnistuu myös esim. appelsiineista, marjoista tai vastaavista..































Vegaaniset muffinssit / cupcakes

Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl vaahterasiirappia
2 dl soijamaitoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl ruokaöljyä
n.2 riviä tummaa suklaata
n.0,5 dl pistaasipähkinää

3-4 kpl mandariinia
yhden mandariinin kuori raastettuna
1 dl puristettua mandariinimehua(n.3 mandariinia)
n. 1,5 dl hillosokeria

125 g kasvismargariniia
250 g tomusokeria
2rkl soijakermaa
1 tl vaniljasokeria
n.0,75 dl kaakaojauhetta

pistaasipähkinää, sokerihelmiä koristeluun

Ohjeet

Muffinssipohjat:
Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
Murskaa pistaasipähkinät hienoiksi, rouhi suklaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe,sooda ja suola.
Vatkaa keskenään toisessa kulhossa siirappi, soijamaito, vanilja sekä öljy. Kaada nestemäiset aineet kuiviin aineisiin, ja hämmennä kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi rouhittu suklaa, sekä murskatut pistaasipähkinät. Lusikoi seos muffinssivuokiin (2/3 vuoasta.) Paista muffineita n. 18-20min. Anna jäähtyä.

Täyte:
Pese mandariinit hyvin.
Raasta yhden mandariinin kuori. Laita mandariinilohkot kattilaan puristetun mandariinimehun ja hillosokerin kanssa.
Keitä hilloa n.20min, tai alle.
Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
Lusikoi hilloa nokare muffinssien päälle.

Kuorrutus:
Vatkaa kasvismargariini kuohkeaksi. Lisää kaakaojauhe ja puolet tomusokerista. Vatkaa. Sekoita joukkoon soijakerma ja loput tomusokerista.
Pursota seosta muffinssien pinnalle, ja ripottele päälle sokerihelmiä sekä rouhittua pistaasipähkinää.

No comments:

Post a Comment