Wednesday, February 20, 2008

Indonesialaista ruokaa..





















Wegewätä.. Indonesialaistyyppisesti valmistettua kasviscurryä salaattipedillä.

Indonesian vegetable curry
Raaka-aineet

2 kpl keltasipulia

4 kynttä valkosipulia

2 tl murskattua sitruunaruohoa

2 kpl tuoretta chiliä

2 tl murskattua, tuoretta
inkivääriä

3 tl currya

150 ml kookoskermaa

100 g tuoreita, vihreitä papuja

100 g sinistä keijua

2 kpl porkkanaa

1 tl (tummaa) sokeria

1,5 tl hp-kastiketta

1,5 tl suolaa

100 g bataattia

3 tl sambal olekia

2,5 dl riisiä

5 dl vettä

2 tl kasvisfondia

Ohjeet

Kuori ja paloittele sipulit, bataatti sekä porkkanat. Paloittele pavut pienemmiksi paloiksi.
Murskaa valkosipulit ja sitruunaruoho veitsellä.

Freesaa sipulit , porkkanat, bataatti ja pavut 50g:ssa margariinia.
Lisää sitruunaruoho, paloitellut chilit ja inkiväärimurska.

Sulata 50 g margariinia pannulla ja lisää curryjauhe. Freesaa curryä n. minuutti.
Lisää curry freesattujen kasvisten joukkoon. Lisää myös kookosmaito ja loput ainekset. Kypsennä miedolla lämmöllä n.30 min/kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kuumenna 5dl vettä kattilassa kiehuvaksi, lisää 2,5 dl riisiä ja 2tl kasvisfondia.
Lisää kypsät riisit kookoskastikkeen joukkoon.
Tarjoile salaattipedillä.

No comments:

Post a Comment