
Wegewätä.. Indonesialaistyyppisesti valmistettua kasviscurryä salaattipedillä.
Indonesian vegetable curry
Raaka-aineet
2 kpl keltasipulia
4 kynttä valkosipulia
2 tl murskattua sitruunaruohoa
2 kpl tuoretta chiliä
2 tl murskattua, tuoretta
inkivääriä
3 tl currya
150 ml kookoskermaa
100 g tuoreita, vihreitä papuja
100 g sinistä keijua
2 kpl porkkanaa
1 tl (tummaa) sokeria
1,5 tl hp-kastiketta
1,5 tl suolaa
100 g bataattia
3 tl sambal olekia
2,5 dl riisiä
5 dl vettä
2 tl kasvisfondia
Ohjeet
Kuori ja paloittele sipulit, bataatti sekä porkkanat. Paloittele pavut pienemmiksi paloiksi.
Murskaa valkosipulit ja sitruunaruoho veitsellä.
Freesaa sipulit , porkkanat, bataatti ja pavut 50g:ssa margariinia.
Lisää sitruunaruoho, paloitellut chilit ja inkiväärimurska.
Sulata 50 g margariinia pannulla ja lisää curryjauhe. Freesaa curryä n. minuutti.
Lisää curry freesattujen kasvisten joukkoon. Lisää myös kookosmaito ja loput ainekset. Kypsennä miedolla lämmöllä n.30 min/kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kuumenna 5dl vettä kattilassa kiehuvaksi, lisää 2,5 dl riisiä ja 2tl kasvisfondia.
Lisää kypsät riisit kookoskastikkeen joukkoon.
Tarjoile salaattipedillä.

No comments:
Post a Comment