
Kakku sai tekovaiheessa damagea enemmän kuin tarvitsi, raukkaa heitettiin kulholla, runnottiin tuuletusikkunan reunalla (älä kysy) ja sohlittiin kyynerpäällä.
Ei, en se mie ollut, ihan vain murmör-tuulella ollut isukki.
Kiitokset kuuluvat hänelle.
En kuulu painonvartijoihin, vaikka vähäkalorista kakkua yritänkin tehdä.
Jos laihdutat, ja on tarve herkutella, tässä yksi vaihtoehto. ;)
Kevyt täytekakku
Raaka-aineet
2 kpl kananmunia
0,5 dl hermesetas-jauhetta
50 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kevyttä margariinia,
vehnäleseitä
1 pss blå band kevyt
vaniljakastikeainesta
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl sokeritonta mansikkahilloa
0,5 dl sitruunamehua
1,5 prk kevyt
kuohukermaa(+makeutusainetta)
marsipaania
Ohjeet
Pohja:
Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Lisää jauho-makeutusjauhe-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada margariinilla voideltuun, vehnäleseillä jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 21 cm) Kypsennä 200-asteessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat sitruunamehulla.
Kaada yksi pussillinen kevyt vaniljakastiketta kulhoon. Kaada vaniljakastikeainesten päälle 1dl kylmää, rasvatonta maitoa.
Vatkaa runsas 5 min, ja laita kylmään tekeytymään hetkeksi. Soseuta todella hienoksi n.1dl kohmeisia, sokerittomia mansikoita ja lisää vanilja”kastikkeen” joukkoon. (värjää mousse halutessasi vaaleanpunaiseksi, on muuten punertavaa.)
Levitä alimmalle kakkupohjapalalle runsas kerros kevyttä mansikkahilloa, ja hillon päälle 1/3 mansikka-vaniljamoussea. Nosta moussen päälle seuraava kakkukerros, levitä hilloa ja toinen 1/3 moussea, paina lopuksi päälle ”kansi”.
Koristelu:
Tasoita kakun reunat tarvittaessa.
Levitä loppu mansikkamoussesta kakun pintaan.
Vaahdota kevytkerma, ja makeuta makeutusaineella tai sokerittomalla siirapilla.
Pursota kermaa kakun reunoille, ja tee halutessasi päälle koristekuvio.
Aseta koristeeksi marsipaaniruusu.

No comments:
Post a Comment