Thursday, February 21, 2008

Meksikolaistyyppinen menÿÿ































Juopunutta (känni) kanaa: broileria valkoviinissä
Pursotettavaa avocadokermaa
Sipulirenkaita, punasipulikastiketta. (resepti aiemmissa postauksissa)
Ja ah-niin ihania pesto-vuohenjuustoneliöitä.

Burrito. Taco taco. Burrito. Taco. Taco taco.
Don't think just because I got a lot of money,
I'll give you taco-flavored kisses, honey.
Fulfill all your wishes
with my taco-flavored kisses.


Pursotettava avocadokerma
Raaka-aineet

1 pkt valkosipulituorejuustoa
1 kpl kypsää avocadoa
1/2 prk kuohukermaa (vajaa 1dl)
1,5 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta

mustapippuria, suolaa,
(valkosipulia)

Ohjeet

Soseuta avocado tehosekoittimessa.
Vaahdota kerma ja sekoita soseutettu avocado ja valkosipulituorejuusto kerman joukkoon. Mausta seos ja pursota ruusukkeita ruokalautasen reunalle texmex-tms ruoan lisukkeeksi.
Avocadokermaa voi tarjota löysempänä myös mietona kastikkeena, tai käyttää leivän päällä levitteenä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuohenjuustoruudut:
raaka-aineet:

1 pkt (500g) lehtitaikinaa
1 kananmuna
n. 1 dl punaista pestoa
3 rkl tomaattipyreetä
200g vuohenjuustoa
rouhittua maapähkinää
tuoretta oreganoa, chilirouhetta
Muutama kynsi valkosipulia

Ohjeet:
Paahda maapähkinät kuivalla pannulla kullankeltaisiksi.
Anna pähkinöiden jäähtyä hieman ja lorauta pähkinöiden joukkoon tilkkanen öljyä. Sekoita öljy pähkinöihin.
Sulata taikinalevyt ja leikkaa kukin levy kolmeen osaan. Paina jokaisen ruudun keskelle ympyrä pienellä lasilla.
Voitele neliöt kananmunalla. Sekoita pesto ja tomaattipyree keskenään.
Annostele ympyröihin noin teelusikallinen punaista pestoa. Ripottele peston päälle maapähkinöitä. Leikkaa vuohenjuustotanko viipaleiksi ja asettele yksi siivu kunkin neliön keskelle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele neliöiden päälle uunista ottamisen jälkeen silputtua oreganoa ja rouhi chiliä. Murskaa päälle tuoretta valkosipulia.

No comments:

Post a Comment