
Kirpeä karpalokiisseli vaniljakiisselillä pehmennettynä on ihanaa herkkua!
Karpalo-vaniljakiisseli
Raaka-aineet
2 dl karpalosurvosta
0,75 dl mansikkasurvosta
5 dl karpalomehua
1 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoa
1 kpl keltuainen
1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Ohjeet
Valmista ensin karpalosurvos n.3dl:stä karpaloita, ja mansikkasurvos n.1,5dl:stä mansikoita.
Ota 1dl kylmästä mehusta sivuun ja sekoita siihen perunajauho.
Kuumenna loppu mehu, sokeri ja marjasurvokset kattilassa höyryäväksi.
Lisää mehuun sekoitettu perunajauho kokoajan hämmentäen.
Anna kiisselin "pulpahtaa".
Kaada kiisseli kulhoon ja aseta pinnalle kelmu. Anna kiisselin jäähtyä.
Valmista vaniljakiisseli:
sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri ja keltuainen.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos on tahnamaista.
Nosta kattila liedelle jalisää maito sekä kerma. Kuumenna koko ajan seloittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja on tasaista. Mausta vaniljasokerilla. Vedä kiisselin pintaan kelmu ja anna jäähtyä.
Annostele kiisselit jälkiruokamaljoihin.
Kaada jälkiruokamaljan pohjalle vaniljakiisseli: n.1dl/annos.
Kaada päälle karpalokiisseli: n.1,5dl/annos.
Vaahdota kerma ja pursota pinnalle ruusuke.

No comments:
Post a Comment