Sunday, August 5, 2007

Kasvisvoileipäkakku

Sinä, joka harkitset tekeväsi kasvissyöjälle voileipäkakun kuivasta leivästä ja pakastevihanneksista, teen täällä ajatuksesi vuoksi itsemurhaa.
Okei, tämä voileipäkakku ei ole vegaaninen, mutta laktovegelle/lakto-ovo vegelle oiva ratkaisu.

























Kasvissyöjän voileipäkakku
Raaka-aineet

1 pieni pkt paahtoleipää
1 pkt pirkka kuitupaloja (tai muita
vastaavia)

Kostutukseen:
1 kpl kasvisliemikuutio
Vettä

Täyte:
1 dl kuohukermaa
2 pkt pippurituorejuustoa
1 kpl suolakurkku tai 4rkl kurkkusalaattia
1 kpl punainen paprika
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl pinjansiemeniä
1-2 rkl sinappia
1 tl sitruunamehua
3 rkl persiljasilppua
1-2 kynttä valkosipulia
0,5 pkt cheddarjuustoa

kuorrutus:
200g creme fraisea
200g g tuorejuustoa


Ohjeet

Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, paloiteltu suolakurkku ja paprika, kurpitsansiemenet, pinjansiemenet, sinappi, sitruunamehu, persiljasilppu, murskattu valkosipuli, paloiteltu cheddar sekä suola ja sokeri.

Kokoaminen:
Tee paahtoleivistä tasaisen neliön muotoisia, poista reunat.
Aseta kuitupalat tarjoilualustalle, tai muulle. Kiehauta vedestä ja kasvisliemikuutiosta voimakkaan makuinen kasvisliemi. Kostuta leipäviipaleet kasvisliemellä, Lusikoi täytettä päälle. Tee seuraava kerros ja toimi samoin. Kun olet tehnyt kerrokset kuitupaloista, laita päälle paahtoleipäviipaleita kakun muotoon. Lusikoi täytettä ja jatka näin kunnes olet käyttänyt leipäpalat. (kantapaloja ei kannata käyttää)
Aseta kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Kuorrutus:
Sekoita creme fraise sekä tuorejuusto keskenään. Mausta suolalla ja levitä/pursota kakun päälle.
Koristele haluamillasi vihanneksilla ja hedelmillä.
Käyttämäni vihannekset: kaali, tomaatti, retiisi, herneenversot, mintunlehdet sekä granaattiomenan siemenet. Lisäksi laitoin päälle loput puoli pakettia cheddaria ja jonkun verran emmental juustoraastetta.

No comments:

Post a Comment