Tuesday, August 7, 2007

Vietnamilainen menÿÿ






























Vietnamilaisempi menyy sisälsi ulkomaisilta (vietnamilaisilta) sivuilta löytämieni ohjeiden perusteella tehdyt ruoat jotka sovelsin kotikeittiöön sopivimmiksi.
Hajotin digikamerani (kyynel). Siksi kuvat suoraan ruskean reiän syvimmistä syövereistä.

Kevätkääryleet: täyte määrää teetkö kasvisversion vaiko lihaversion. Laita mausteita riittävästi, muuten pökäleesi ovat mauttomia.

Vietnamilainen broisku-ananaskastike:
Raaka-aineet (10 annosta)

1 kpl keltasipuli (suuri)

1 kpl punasipuli (suuri)

2 kpl vihreää chiliä

1 pkt(n.400g) hunajamarinoituja
kanasuikaleita

1 pilkottu punainen paprika

1 pilkottu keltainen paprika

2 prk (200g?) säilykeananasta

1 pss(125g) cashew pähkinöitä

n.0,5 dl kookoshiutaleita (voi laittaa
reilumminkin)

2 rkl soijakastiketta

2 rkl kalakastiketta

5 kpl valkosipulin kynttä

Reilu loraus kermaa

Ohjeet
Kuullota sipulit wok-pannussa mielellään seesamöljyssä ja rasvassa (runsaassa). Lisää pilkotut chilit. Lisää kanat ja kypsennä n.10min.

Lisää paprikat, pähkinät, ananakset. kerma ja kookoshiutaleet. Lisää soija- ja kalakastike ja valkosipulit, tarkista maku.

Tarjoa täysjyvänuudeleiden kera.





Kevätkääryleet (liha + vegaani)

Raaka-aineet:

LIHAISA TÄYTE:
150 g broilerin fileesuikaleita

1 pkt pekonia

1 nippu ruohosipulia hienonnettuna

1 kpl porkkana

1 kpl kananmunia

suolaa, pippuria, chiliä, loraus limeä tai sitruunaa, kalakastiketta

KASVISTÄYTE:

1kpl keltasipuli

1 kourallinen pilkottuja sieniä(siitake)

1 kourallinen pähkinöitä

2 kynttä hienonnettua valkosipulia

1 rkl soijakastiketta

1 kpl hienonnettua vihreää chiliä

3 kynttä valkosipulia

1 tl soijakastiketta

0,5 dl soijajauhetta(+vettä)

puoli purkkia tomaattipapuja

1 pkt riisipaperiarkkeja tai filotaikinaa

suolaa, pippuria, itämaista mausteseosta, paprikajauhetta,

(öljyä)

Ohjeet

Lihatäyte:
Pilko porkkana pieniksi paloiksi.
Kypsennä pekonia öljyssä.
Pilko kypsennetyt lihat pieniksi paloiksi.
Kypsennä kanat ja porkkanat.
Sekoita keskenään broileri+ porkkanaseos, pekoni, mausteet, kananmuna sekä sitruunamehu.
Jäähdytä.

Kasvistäyte:
Hienonna kasvikset ja paista pannulla öljyssä kunnes ne ovat al dente.
Murskaa pähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää. Lisää valkosipuli ja mausteet, soijajauhovesiseos sekä tomaattipavut. Hauduta hetki. Jäähdytä.

Täyttö:
Kasta riisipaperiarkki hetkeksi kuumaan veteen. Aseta täytettä arkille ja rullaa nätiksi rullaksi.
Uppopaista öljyssä.
Tarjoa nuudeleiden, kastikkeen ja salaatin kera.



Itämainen itukastike (vegaani)

Raaka-aineet (3 annosta)

1 kpl punainen sipuli

4 kynttä valkosipulia

1/2 kpl porkkanaa

50 g herneitä(pakaste)

runsas kourallinen siitakesieniä

1 rasia itusalaattia (linssien ituja
jne)

3 kpl vihreää chiliä

vajaa kourallinen ruohosipulisilppua

1 prk go green papusekoitusta

1 pss blue dragonin vegaanista
kiinalaista kastiketta

(soijakastiketta, limemehua,
himppunen kanelia)

puoli kourallista hienonnettua basilikaa (tuore)

Ohjeet

Kuullota punasipuli ja pilkotut valkosipulinkynnet seesamiöljyssä.(myös oliiviöljy käy hätätapauksessa)
Lisääporkkana,hieman sulaneet herneet, siitakesienet, itusalaatti, pilkottu vihreä chili, ruohosipulisilppu, papusekoitus sekä kiinalainen kastike. Mausta halutessasi limemehulla, soijakastikkeella ja kanelilla. (minä maustoin)
Hauduta hetki ja lisää halutessasi kaurakermaa (tai tavallista kermaa)
Sekoita joukkoon hienonnettu basilika.

Tarjoa nuudeleiden, salaatin ja kevätkääryleiden kanssa.



No comments:

Post a Comment