
Tabbouleh- Marokkolainen salaatti
Raaka-aineet
1,5 dl bulguria
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
runsas 1/2 dl sitruunamehua
1 kpl pilkottua punasipulia
ripaus kanelia,muskottia,neilikkaa
1 dl tuoretta minttua tai
sitruunamelissaa hienonnettuna
1,5 dl tuoretta persiljaa
hienonnettuna
runsas 1/2 dl purjoa hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
n.100 g kurkkua kuutioituna
2 kpl tomaattia kuutioituna
Ohjeet
Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola ja bulgur. Hauduta bulguria hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa). Sekoita bulguriin sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
Lisää bulgurin joukkoon muut salaatin aineet, sekoita ja koristele mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Libanonilainen nuudeliriisi
Raaka-aineet
1 rkl oliiviöljyä
1 dl nuudeleita
3,5 dl riisiä
7,5 dl vettä
1,5 tl suolaa
Ohjeet
Kuumenna oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota nuudeleita ja riisiä, kunnes ruskistuvat hieman. (tai kun riisi näyttää läpikuultavalta, riippuu lajikkeesta) Lisää vesi ja suola. Ole varovainen, seos kuplii voimakkaasti. Hauduta kannen alla n.15min, tai paketin ohjeen mukaan.
Falafelit uunissa
Raaka-aineet
1 tlk kikherneitä suolaliemessä
1 isohko sipuli
2tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 isohko kuorittu,keitetty peruna
4 kynttä valkosipulia
1 tl korianteria
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1/2 tl cayannea
3 rkl grillikastiketta
1,5 tl ruokasoodaa
sopivasti korppujauhoja
öljyä
Ohjeet
Valuta kikherneiden suolaliemi pois. Kuori ja pilko sipuli.
Freesaa kikherneet ja sipuli öljyssä. Lisää chili ja paprikajauhetta reippaalla kädellä.
osa murskaa osa sipulista, osa kikherneitä, valkosipuli sekä peruna tehosekoittimessa. Lisää mausteet. Lisää loput sipulit ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä puoli tuntia kylmässä.
Lisää ruokasooda ja korppujauhoja niin paljon, että taikinasta tulee muotoiltavaa. (ei kuitenkaan liikaa.)
Muotoile taikinasta tasaisia lakkaroita pellille. Voitele ne öljyllä ja paista 220 asteessa n.20min.
Huom. Jos haluat falafeleistä meheviä, aseta vesilasi uunin pohjalle luovuttamaan kosteutta.
Libanonilainen broileripata
Raaka-aineet
1 kypsä,kokonainen broileri puhdistettuna
1 dl pistaasipähkinöitä,kuorittuja
1 dl kuorittuja manteleita
1 pss parrotsin salad mix sekoitusta
1 pkt possun suikaleita
muskottia,suolaa,laakerinlehti
sitruunamehua loraus,kuminaa,
1 kpl porkkana
1,5 dl majoneesia
loraus voita
runsas loraus makeaa chilikastiketta
1 kpl sipulia
Ohjeet
Ruskista kylkiviipaleet runsaassa seesamiöljyssä.
Paloittele ruskistetut kylkiviipaleet pienehköiksi paloiksi.
Puhdista broileri ja paloittele sopivia paloja.
Paloittele porkkana ja sipulit. Kuullota sipulit seesamiöljyssä, lisää porkkanat ja anna hautua hetki.
Lisää broileri,pähkinät,mantelit,salad mix,kylkiviipaleet, mausteet, voi sekä majoneesi.
Hauduta pieni hetki ja tarjoile kuumana esimerkiksi tabboulehin ja nuudeliriisin kera.
Valkosipuli sopii ruokaan hyvin, lisää sitä jos haluat.

No comments:
Post a Comment