
Tyrni- mikä jalo marja ja oikea vitamiinipommi. Miksi niin moni sitä silti karsastaa? Onhan se toki _vähän_ karvasta, mutta oikeinlaitettuna ihan makia herkku. :)
Tyrni - kinuskitäytekakku
Raaka-aineet
Pohja:
5 tl pikakahvijauhetta
3 rkl kiehuvaa vettä
120 g valkosuklaata
200 g vehnäjauhoja
6 kpl munia
180 g fariinisokeria
180 g sulatettua voita
Täyte1 :
1 prk kuohukermaa
1 prk tuorejuustoa
1 levy valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
runsaasti kinuskikastiketta (yli desi)
1/2 dl sokeria, maun mukaan enemmän
tilkka vettä
4 kpl liotettua liivatetta
täyte2:
1,5 dl tyrnimarjoja
1/2 dl sokeria, maun mukaan enempi
Pinnalle:
3 dl tyrnimarjoja
1 dl hyytelösokeria (+2dl vettä)
2 prk kinuskikermaa
koristeita
Ohjeet
Kakkupohja:
Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Sultata suklaa ja lisää kahvi sulaan suklaaseen. Jäähdytä.
Siivilöi jauhot astiaan. Erota munien keltuaiset valkuaisista.
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula suklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi (ei liian kovaksi). Sekoita 2 kukkurallista lusikallista valkuaisvaahtoa keltuaisiin. Sekoita joukkoon jauhoseos, jäähtynyt voi ja loput valkuaisvaahdosta.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä 180 asteisessa uunissa n.40min. (kokeile tikulla) Ota kakku uunista, ja jätä vuokaan n.5 minuutiksi. Kumoa ritilälle. Jos kohoaa "vuoreksi" , painele kohonnut kohta ritilään päin.
Täyte:
Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa, vaniljasokeri, kinuskikastike sekä sokeri.
Liota liivatteet ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan.
Lisää liivatteet nauhana kermaseokseen.
Leikkaa kakkupohja viiteen osaan.
Kostuta pohjat maidolla. Aseta pohja irtopohjaiseen kakkupohjavuokaan. Levitä puolet moussesta alimmalle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja ja kauho sille loput. Hyydytä pakastimessa tunti.
Täyte2:
Valmista tyrnimarjasose. Soseuta tehosekoittimessa tyrnimarjat ja sekoita joukkoon sokeri
Levitä sosetta hyytyneen kakun päälle. Aseta seuraava levy ja kauho sille loppu hillo. Aseta lopuksi "kakun kansi".
Asettele marjat kakun päälle. Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä se marjojen päälle.
Vaahdota kerma. Pursota haluamallasi tavalla.
Voit koristella kakun esim. toffeeruusuilla.
Itse valmistin toffeeruusut kaupan irtokarkkihyllystä löytyvistä toffeekuutioista. Kukkien lehdet tein vihreistä hedelmäkarkeista.

No comments:
Post a Comment