
Suomessa hankalampi valmistaa afrikkalaistyyppistä ruokaa, kun raaka-aineet ovat niin eriä täällä pohjolassa. Ruoanvalmistus onnistuu kyllä, kunhan osaa soveltaa.
Leivät sopivat mainiosti säästeliäästi elävän ihmisen ruokavalioon.
.. Ja btw, tuo epämääräisen näköinen mössö( yläkuvan alla oikealla) oli miun ruoka, kasvis-pähkinäpataa tansanialaisittain.
Ugalia on turha pelätä, vaikka se nimityksenä muistuttaakin hieman alkuasukasheimon päälikön oksennusta. (kaikella kunnioituksella.)
Maapähkinäkastike, broilerivartaat, ugali
Raaka-aineet
kastike:
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
2 rkl seesamiöljyä
1,5-2 dl maapähkinävoita
1 dl tomaattisosetta
1 rkl soijakastiketta
1,5 tl raastettua inkiväärinjuurta
1-2 dl kookosmaitoa tai kookoskermaa
Marinadi:
2 rkl soijakastiketta
7 rkl öljyä
1 tl ruskeaa sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1tl raastettua inkivääriä
2 kynttä valkosipulia silputtuna
tilkka sitruunamehua
400 g broilerin fileitä
ugali:
2,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl maissijauhoja
1 litra vettä
1,5 tl suolaa
Ohjeet
Broilerivartaat:
Leikkaa fileepalat pitkittäin paloiksi.
Sekoita marinointiaineet monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
Marinoi broilereita pari tuntia jääkaapissa.
Pistele broilerit vartaisiin ja kypsennä uunissa, grillivastuksen alla, n.20 min. (vartaat saavat tasaisesti väriä)
Maapähkinäkastike:
Kuori ja paloittele sipuli pieniksi paloiksi. Freesaa sipuli kattilassa, lisää maapähkinävoi, tomaattisose sekä inkivääri ja valkosipuli. Hauduta hetki ja lisää n.1dl kookosmaitoa. Lisää mausteet, maista.
Kastike juoksettuu helposti, kannattaa lisätä kookosmaitoa sen estämiseksi.
VINKKI: saat kastikkeesta vieläkin maukkaampaa lisäämällä pähkinöitä ja siemeniä.
Ugali:
Keitä mannasuurimot ja maissijauhot kypsäksi, sakeaksi puuroksi. Pane kypsä puuro kulhoon, painele se tiukasti kulhon muotoon ja kumoa vadille.
Chapati-leivät
Raaka-aineet
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
vettä sopivasti
margariinia/ voita voiteluun
Ohjeet
Sekoita jauhot ja suola. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee sopivan kiinteä. Alusta hetki.
Anna taikinan levähtää hetki.
Jaa taikina n.16 osaan, pyörittele palloiksi ja kauli niistä ohuita ja pyöreitä levyjä.
Paista kuivalla pannulla ja voitele paistetut leivät kevyesti margariinilla.

No comments:
Post a Comment