Saturday, August 4, 2007

Täytekakkua suklaalla ja kirsikalla + lasten pikkukakku

Vuuij, piti vähän söpöillä ja muistaa myös ne pikkuiset nassut jotka eivät ligööristä niin välitä. Ei täytekakku välttämättä edes mansikkaversiona lapsosille maistu? No, tuon ne saivat napostettua kahteen pekkaan helposti. Ja maistoivat ne myös "aikuisten" versiotakin.
Kakun kokoaminen voi olla itsessään haaste alottelijalle. Kirsikkakakun maku on tuoreista kirsikoista tehtynä niin ihana, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!



Kirsikkatäytekakku (schwarzwaldin tyyppinen)
Raaka-aineet

Suklaakakkupohja:
2 tl pikakahvijauhetta
1,5 rkl kiehuvaa vettä
50 g taloussuklaata
90 g vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
3 kpl munia
90 g fariinisokeria
90 g sulatettua ja jäähdytettyä voita

Japonais kakkupohja:
75 g hienoa sokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
25 g tomusokeria
2 rkl perunajauhoja
2 kpl valkuaisia

Täyte:
3 prk kuohukermaa
6 rkl sokeria
sopivasti rommiaromia(6-10 tippaa?)

300g tuoreita kirsikoita väliin

Rommi-sokeriliemi kostutukseen:
1,25 dl vettä
200 g sokeria
sopivasti rommiaromia

Koristeluun:
n.200 g tuoreita kirsikoita päälle
n.70 g suklaarouhetta
5dl kermaa vatkattuna

Ohjeet

Suklaakakkupohja:
Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Sultata suklaa ja lisää kahvi sulaan suklaaseen. Jäähdytä.
Siivilöi jauhot kaakaojauhe ja kaneli yhteen. Erota munien keltuaiset valkuaisista.
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula suklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi (ei liian kovaksi). Sekoita 2 kukkurallista lusikallista valkuaisvaahtoa keltuaisiin. Sekoita joukkoon jauhoseos, jäähtynyt voi ja loput valkuaisvaahdosta.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä 180 asteisessa uunissa n.25min. Ota kakku uunista, ja jätä vuokaan n.5 minuutiksi. Kumoa ritilälle.
Puhdista voitele ja vuoraa vuoka uudelleen. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen.

Japonais(marenki)-kakkupohja:
Sekoita puolet sokerista pähkinärouheen, tomusokerin ja perunajauhojen kanssa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppusokeri joukkoon pienissä erissä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita pähkinäseos vaahtoon.
Levitä marenkipohja tasaisesti kakkuvuokaan.
Paista esilämmitetyssä uunissa n.1 tunti.
Ota uunista ja jäähdytä ritilällä.

Täyttö ja kokoaminen:
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Mausta rommiaromilla tai tummalla rommilla. (myös kirsikkaviina käy)
Jaa suklaakakkupohja kahdeksi levyksi.

Rommi-sokeriliemi:
Pane 1,25dl vettä ja 200g sokeria paksupohjaiseen kattilaan. Nosta kattila miedolle lämmölle ja sekoita koko ajan kunnes sokeri on liuennut ja neste kirkasta. Kuumenna liemi poreilevaksi (ÄLÄ SEKOITA). Ota kattila pois levyltä ja lisää rommiaromi. Jäähdytä liemi.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin. (liemi säilyy jääkaapissa kauankin aikaa)


Kostuta suklaakakkupohjat rommisokeriliemellä. Puolita kirsikat ja poista siemenet ja asettele niitä ensimmäiselle suklaakakkupohjalevylle. Levitä kirsikoille sopivasti kermaa. Aseta seuraavaksi japonaise levy ja lado sille loput kirsikat. Kaada päälle kermaa sopivasti.
Nosta päälle viimeinen kakkupohjalevy.

Levitä kerma kakun sivuille ja päälle.
(tein tässä välissä "lastenkakun" aiemmin valmistamastani 4 munan kääretorttupohjasta, väliin laitoin mansikkahilloa ja kermaa. Kostutin sitruunamehulla.) Pursota kermaa koristeeksi.
Pese kirsikat ja asettele ne kuivattuina kakun päälle (laitoin lisäksi mintunlehtiä).
Rouhi koristeeksi suklaata.

No comments:

Post a Comment