
Pippaloihin ja joulukuun ruokahaasteeseen väsätty, ihanan jouluinen kakku jouluihmisille. Tuli sitten otettua ystävistäni Kaisusta ja Katrista hieno wedding-photo, joka pääsi nyt sitten tähän blogiinkin pällistelemään. ^_^ Happily ever after?
Onnistunut poseeraus ainakin, I could say. Ja kakkukin maistoi. (eikä tullut ruumiita)
Joulun piparitäytekakku
Raaka-aineet
4 kpl munia
munien verran sokeria
munien verran jauhoja + vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
kostutukseen:
2,5 dl maitoa(+piparkakkumauste,
vaniljasokeri)
täyte:
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kermaa
1dl maitoa
yht. 7 isohkoa piparia
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 rkl pehmeää voita
n. 2 dl luumuhilloa
koristeluun:
1 dl puolukoita (tai karpaloita)
n.0,5 dl glögiä (+hyytelösokeri 1dl)
3,5 dl kuohukermaa (+tomusokeri,kaneli,neilikka)
marsipaanikoristeita
noin 10kpl piparia murustettuna
Ohjeet
Valmista neljän munan täytekakkupohja
Ota munat huoneenlämpöön jo hyvissäajoin ennen kakun valmistusta.
Munat vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä.
Varaa kolme saman kokoista, läpinäkyvää astiaa. Riko munat yhteen astioista, ja mittaa seuraavaan astiaan munien verran sokeria. Kolmanteen astiaan mitataan jauhoja munien verran. Puolet jauhomäärästä perunajauhoja, puolet vehnäjauhoa. Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, ja korppujauhotettu. Paista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki. Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähdytetty kakkupohja kolmeen osaan.
Kostukeliemi:
Sekoita soijamaitoon n.1tl vaniljasokeria ja 1tl piparkakkumaustetta.
Sivele täytekkupohjat yksitellen sopivan kosteiksi, muttei aivan märiksi.
Täyttäminen:
Kaada 1dl vaniljakreemijauhetta kulhoon, ja lisää maitoa 1dl, ja 1dl kermaa. Sekoita kreemi tasaiseksi sähkövatkaimella, vatkaa noin 3min. Murusta joukkoon (kotitekoisia) pipareita 3kpl, ja lisää piparkakkumaustetta n.1tl, ja kanelia 1tl. Lisää kreemiin n.1rkl voita.
Levitä luumuhilloa paksuhko kerros alimmalle täytekakkupohjalle. Aseta päälle seuraava levy, ja levitä sille kreemi. Hyydytä jääkaapissa kevyehkön painon alla muutama tunti.
Koristelu:
Leikkaa kakun reunat tasaisiksi.
Murusta n.4 isohkoa piparia kakun keskelle. Asettele puolukat (tai karpalot) piparkakkumurujen reunalle ympyrän muotoon. Kuumenna glögi kattilassa, lisää joukkoon hyytelösokeri, ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Valuta hieman jäähtynyt glögikiille marjojen päälle. Vaahdota kerma (lisää joukkoon hipsaus kanelia ja neilikkaa + sokeria), pursota se kakun ympärille, ja puolukoiden reunaan. Muotoile marsipaanista päälle jouluinen koriste. (käytin punaista marsipaania, ja värjäsin valkean marsipaanin vihreällä elintarvikevärillä)

No comments:
Post a Comment