Thursday, December 20, 2007

Vegun aurinkokuivattu tomskurisotto























Weißwein, weißwein...
Das vegaaneille soveltuva pinjarisotto aurinkokuivatuilla tomaateilla ja valkoviinillä ryyditettynä ;)


Valkoviinillä maustettu risotto (Vegaani)
Raaka-aineet

2 rkl oliiviöljyä

2 kpl keltasipulia

4,5 dl risottoriisiä

8 dl kasvislientä

4 dl valkoviiniä

1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

1 puntti basilikaa

1 dl pinjansiemeniä

4 kynttä valkosipulia

4 rkl tomaattipyreetä

50 g sinistä keijua

suolaa, pippuria

(vegaanista parmesaanijauhetta
päälle)




Ohjeet


Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Hienonna sipuli ja valkosipulit.
Hienonna tomaatteja hieman pienemmiksi paloiksi.

Freesaa riisiä ja sipulia kattilassa, lisää viini ja kasvisliemi, sekoita tasaiseksi.
Hauduta riisiä kunnes se on paksuhkoa, mutta vielä hieman nestettä erottuu. (n.10min)

Lisää aurinkokuivattu tomaatti, valkosipuli, pinjansiemenet sekä tomaattipyree.
Hienonna basilika pieneksi ja lisää.

Hauduta hetki ja lisää keiju. Sekoita, kunnes keiju sulaa ja tarjoile.

No comments:

Post a Comment