
Taas survoin kaikki kuvat yhdeksi möntiksi.
Elikkä tämmöstä olen tässä aikojen saatossa väsännyt:
*Yläkuva innehåller: Järvitaimenta linssikaviaaripedillä (reseptiwä alempana) , duchessen perunasose, herkkusienikastike
*Yläkuvan alla, vasemmalla: Lohimedaljonki sipulipedillä, hunajaiset saksanpähkinät (recipe follows), valkoviinissä keitettyä parsaa (recipe follows), duchessen perunasosetta taas ja herkkusienisoosia
*lohimedaljonkiruoan kanssa nautittu häränsilmä-valkosipulivoileipä siinä vierellä.
*Alimmaisena kalapullia, valkoviini-bechamelkastiketta, rehuja ja rehugratiiniwa
Belugalinssi-"kaviaari"peti
3 dl linssejä
1 l vettä
1 dl hyvää soijakastiketta
1 laakerinlehti
tuoretta basilikaa silputtuna
3 kynttä valkosipulia
50g voita tai margariinia
Ohje:
Mittaa kaikki ainekset paitsi voi laakeaan kattilaan.
Keitä linssejä 20min.
Kaada keitinvesi pois ja sulata joukkoon voi.
Nauti.
Hunajainen saksanpähkinä-porkkanalisuke
3kpl porkkanaa
150g saksanpähkinöitä
30g voita
mustapippuria, suolaa
Ohje:
Kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi.
Rouhi saksanpähkinät.
Freesaa porkkanat ja saksanpähkinät kevyesti voissa/kunnes porkkanat ovat puolikypsiä.
Kaada porkkana-saksanpähkinäseos uunivuokaan ja levitä päälle hunaja tasaiseksi.
Paahda seosta uunissa 225 asteisessa uunissa n.5min.
Sekoita ja rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa kevyesti.
Valkoviinissä keitetty PARSA
1kg tuoretta parsaa
vettä
~2dl valkoviiniä
2tl suolaa/ litra vettä
n.50g voita tai margariiniä
Ohje:
Huuhtele parsat.
Sido parsat 8-10 kpl:n nippuihin langalla.
Asettele nuput samaan suuntaan.
Keitä nippuja suuressa kattilassa juuri ja juuri veden peitossa. (lisää ensin valkoviini ja sitten vettä sen verran että niput peittyvät.)
Keitä parsoja n.20min/ kunnes ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Valuta vesi pois tai ota neste talteen kastiketta tms. varten.
Valele parsat kevyesti voilla tai margariinilla.

No comments:
Post a Comment