Sunday, December 16, 2007

Paistettua maksaa, puolukkasurvosta ja kauden vegetablesseja












Todella vähistäkin raaka-aineista saa koottua täysipainoisen alkuruoan.
Karpalotkin käyvät kivasti kaveriksi, ja sokerin määrä vaihtelee maun mukaan. (riippuen haluaako kirpeän, vai enemmän makean lisukkeen.)


Paistettua maksaa (roseena), puolukkasurvosta ja kauden vihanneksia
Raaka-aineet

500 g maksapala

4 kpl porkkanaa
1 kpl kesäkurpitsa

300 g puolukoita (pakaste)
~4 rkl sokeria

voita, suolaa, pippuria

Ohjeet

Kirkasta voita kattilassa n.150g;sta voita.
Kuori porkkanat ja paloittele niistä ohuita (julianne) suikaleita.
Pese kesäkurpitsa ja kuivaa hyvin. Veistele kesäkurpitsasta n.2cm pituisia veneitä niin, että kuoripuoli tulee päälimmäiseksi annokseen.

Puhdista maksa: työnnä sormet ohuen kalvon alle ja irroita kalvo repimällä. Poista ontelot.
Leikkaa maksasta n.1/2cm paksuisia paloja.

Kiehauta puolukoita pienen vesitilkan kanssa kattilassa pari minuuttia ja sokeroi seos.

Laita kattilaan vettä ~pari desiä ja loraus kirkastettua voita.. Laita levylle lämpiämään.

Paista maksa ja kesäkurpitsa:
Kuumenna (valurauta)pannu hyvin kuumaksi ja paista kesäkurpitsaveneitä runsaassa määrässä kirkastettua voita kunnes saavat väriä.

-Lisää porkkanasuikaleet ja kesäkurpitsaveneet kiehuvaan voi-vesiseokseen-

Paista maksaviipaleita n. 1 minuutti per puoli, maksan pitää jäädä sisältä hieman punertavaksi ja pehmeäksi. Ole tarkkana, ylikypsä maksa on sitkeää.

Kaada porkkanasuikaleet ja kesäkurpitsaveneet voivedestä siivilään.
Kokoa annos ja nauti.

No comments:

Post a Comment