Erilainen mansikkakakku
Raaka-aineet
Kakkupohja:
3 kpl munia
munien verran sokeria
munien verran vehnäjauhoa + perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl mansikkamehua (+mesimarjalikööriä) kostutukseen
Täyte:
1,5 dl mansikkahilloa
1 kpl banaani
1 dl mantelilastuja
2 dl pakastemansikoita
3dl kermaa
100 g tuorejuustoa
5 kpl liivatelehteä
2 rkl mansikkamehua
1,5 dl tuoreita mansikoita kakun reunaan
Ohjeet
Valmista KOLMEN munan täytekakkupohja (20cm vuokaan):
Ota munat huoneenlämpöön jo hyvissäajoin ennen kakun valmistusta.
Munat vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä.
Varaa kolme saman kokoista, läpinäkyvää astiaa. Riko munat yhteen astioista, ja mittaa seuraavaan astiaan munien verran sokeria. Kolmanteen astiaan mitataan jauhoja munien verran. Puolet jauhomäärästä perunajauhoja, puolet vehnäjauhoa. Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, ja korppujauhotettu. Paista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki. Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähdytetty kakkupohja kahteen osaan.
Kostuta pohjapalat mansikkamehulla.
Survo banaani soseeksi. Voitele pohjapalat mansikkahillolla, ja aseta väliin banaanisose,ripottele soseen päälle mantelilastuja.
Täyttäminen:
Aseta kakkupohja kokoa isomman irtopohjavuoan keskelle.
Puolita tuoreet mansikat, ja asettele aivan irtopohjan reunaan kiinni. Mansikat kiertävät koko kakun.
Hyytelömoussen tekeminen:
Murskaa (pakaste)mansikat tehosekoittimessa.
Kuumenna mansikkapyree kattilassa sokerin kanssa, kiehauta ja pistä sivuun.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, ja nostele kerman joukkoon tuorejuusto. Sekoita vaahtoon jäähtynyt mansikkapyree. Maista, ja lisää tarvittaessa hieman sokeria. Kuumenna neste kiehuvaksi, ja sulata liivatteet nesteeseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkamousseen.
Kaada mansikkamousse kakkupohjan päälle, ja reunoille. Muodostuu tasainen kakku.
Vie kakku hyytymään yön yli, tai vähintään neljäksi tunniksi.
Irroita vuoka varovasti.
Koristele kakku esimerkiksi kermaruusukkeilla tai tee kakkuun kiille.
Kiille valmistuu esim. 2dl:stä mansikkamehua ja 2kpl liivatteesta.

No comments:
Post a Comment