
Daim-vadelma täytekakku
Raaka-aineet
1 kpl kääretorttupohjia
1 dl maitoa kostutukseen
3 kpl liivatetta
1 kpl dajm-patukkaa (100g)
2,5 dl kermaa
1 prk vaniljan makuista rahkaa
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
150 g jäisiä vadelmia
0,5 kpl marsipaanipötköä
(+koristeet)
1 prk kuohukermaa
Ohjeet
Leikkaa kääretorttupohja kolmeksi sydämen muotoiseksi palaksi.
Kostuta pohjat maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Daim-suklaa pienemmiksi paloiksi, jätä sattumia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka, sokeri ja Daim-rouhe. Lisää myös vadelmat. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota siihen liivatteet.
Kaada liivateseos täytteen joukkoon
ja kaada täytettä ensimmäisen kakkupohjan päälle.
Paina päälle seuraava kakkukerros ja hyydytä koko komeus jääkaapissa.
Kauli marsipaani ohueksi, kakun muotoiseksi levyksi ja aseta kootun kakun päälle.
Vaahdota kerma ja pursota reunoille, valmista tarvittaessa koristeet.

No comments:
Post a Comment