Wednesday, January 6, 2010

Lisää kurkkuraiskausta foodpornin merkeissä >:)


Jaakko & Henna 26.6.09

Jaakko & Henna viettivät 26.6.2009 Kihlajaisiaan, joten pyhnäsin sinne sitten tämmösen tårtun. Tässä hyytelökakussa on siis mariannesuklaatäyte dominomurskapohjan päällä. Kiilteenä mansikkakiille, joka sopi yllättävän hyvin mariannen kanssa yhteen! Raikas kokonaisuus, sanoisimpa. Nuo köllykät keskellä kakkua on mariannemurskaan kuorrutettuja tuoreita mansikoita, vaikka näyttävätkin näin kuvissa ihan ydinmiinoilta. :D


Ei ihan Hermannin lättyjä

Kesällä on kiva mutustaa välillä ihan perinteisiä lettuja. Miun letut on tosin aina ns. normaalia kotitaloustuntien lettutaikinaa makeampia, inhosin aina niitä mauttomia läppyröitä joita nuorempina väsättiin. Makeampi lettutaikina vaan on enempi lähempänä aorttaa. Kesäisen teeman mukaisesti näiden plättyjen kanssa tarjottiin mansikka-raparperipyrettä ja kermavaahtoa. All covered in dark chocolate! Joskus pitäs taas tehdä Pelle hermannin äitylin plättyjä mantsikkahillolla. Nom.


Mississippi Queen, If you know what I mean ;)

Missisipin mutakakkua hyväksi todetulla, muunnellulla reseptillä. :) Pikkuruisessa shottilasissa Jack Danielssiä ja two pieces of 99% dark chocolate. Kukka on vaan jotain rekvisiittaa. Annosleikkimistä! And the song of the theme is powered by Mountain :D


Vapaata riistaa!

Suppilovahveroita, smetanaa, riistaa ja palsternakkaa sisältävää piirakkaa. Another decoration playground ja psykedeliset hippikukat.


ihan parsaa!

Hiillostettua siikaa, yrttiperunaa, tuoretta vihreää parsaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun ja beurre blac. (suom. voikastiketta siis) Voikastikkeet ei oo kyllä alkuun mitään helpoimpia tehdä, mutta tekemällähän sitä vuan oppii. Yrttipottu on keitettyä perunaa karkeasti murskattuna. Joukkoon silputtu persiljaa + ruohosipulia. Peruna siis paistetaan voissa ennen tarjolle laittamista, murskataan ja yrtit sekoitetaan lopuksi. Elkääkä sitten survoko sitä pottua ihan soseeksi, yrttipotusta ei piä tulla mitään mummon muussia. :D



weirdompi

iilimatopornoo! : D tehty muistaakseni alkuvuodesta, ihan perus nopeeta mustikkapiirakkaa + piirakasta ylijääneistä mustikoista tehtyä pyrettä. Voihan lonkero.


Katkat

Ihanaa, pehmoista katkaraputartaria, sitruunaöljykastiketta, paahdettua leipää. :) Tämä on siis alkuruokaa. Tartari on yksinkertainen ja helppotekoinen, mutta ohjetta ei kannata välttämättä aina ihan 100% noudattaa. Kermoja, smetanoita yms. lisätään vain sen verran, että tahna on vielä kiinteää. Jotkut katkaraputartarien ohjeet ovat suoraan semmosia, että tartarista tulee vetelää ja se sitten lössähtää leivältä lautaselle. Niljakkaan näköstä, eikä kovinkaan esteettistä. Sitruunaöljy on vaan oliiviöljyä + tuoretta sitruunamehua + suolaa. Kuulostaa hassulta, mutta sopii kivasti yhteen tälläsen kermaisen tartarin deitiksi. Ja vielä extrapidennykseksi: Tuo lehtikasvi on sitten vuonankaalia.


Tyrni

Valkosuklaa- tyrnimarjaleivoksia. Leivokset olivat kivan raikkahija, sisälsivät kaksi moussea ja kääretorttupohjasta leikattuja läkkäröitä. Toinen mousse oli valkosuklaamoussea ja toinen tyrnimarjamoussea. Valkosuklaamoussea on myös leivukaisten pinnalla. Nämä menivät jonnekkin randomeihin äidin pikkujouluihin, ja valmistusaikaa oli huimat 2h myöhään illalla + saivat yön yli muhia jiäkaapissa. Koristelut on ehkä vähän turhan yksinkertaset, mutta so what. Pääasia että on hyvää.


Kesähuuma

Tätä ruokaa tarjoaisin kesäheilalleni, jos sellainen olisi. Raikasta, oikeaa rakkauden jälkiruokaa. Galliano-liköörissä marinoituja raikkaita suomalaisia mansikoita, valkosuklaabavarois (kermahyytelö), hasselpähkinävaahtoa. Yllättävän raikas ja hyvä päätös kesäiselle ruoalle. Gallianolikööri on siis Italialaista vaniljalikööriä, jota myydään pitkulaisen muotoisessa pullossa.


She's my Blueberrypie

Mustikkapiirakan voi tehdä myös nopeutetulla tavalla. Tähän piirakkaan ei tarvinnut vatkata mitään, eikä sitä kyllä mausta silti erottanut. Oikeestaan melkeen näppituntumalla pykäsin tämän piirakan maailmalle, ja oli silti yksi mehevimmistä piirakoista. Hassua.


Janica & Janne

Janican ja Jannen kihlajasia vietettiin myöskin kesäkuussa. Kakku on toiveesta hieman yksinkertaisemmalla koristelulla tehty ja täyte myös melko perinteistä. Täytteessä mansikkamoussea jossa siis including kermaa, tuorejuustoa, tuoreista mansikoista tehtyä pyrettä, sokeria ja vaniljasokeria. Suklaamoussessa kermaa, suklaata, suklaarouhetta ja makeutusaineet. Yksinkertaiset mousset, ja silti niin hyvää. Kakun koristeissa on käytetty marsipaania ja tuoreita marjoja + yrttejä. Mitäpä muuta sitä tartteiskaan?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kurkkuraiskaus, pieni suloinen. Maukas, makoinen. Tähän kirjoitelmaan on siis koottu kuvina vuoden 2009 randomeita luomuksia, jotka eivät ole blogiin systä tai toisesta ehtineet ulostautumaan. Jokaisesta herkusta saa reseptin pyytämällä, joistakin on jo tosin kirjoitettu ohjeet valmiiksi. En vaan yksinkertasesti oo ehtinyt kirjottamaan jokaisesta erillistä kirjoitusta. :D Elämä on matka, matkan tärkein tarkoitus: syöminen. Herkutelkaamme, kyllä ne housun napit antaa vähän periksi!

No comments:

Post a Comment