Sunday, January 3, 2010

Krapulapäivän savulohirullat



Miksei myös normaaliin arkeen? Krapulassa kaikki suolainen maistuu maailman parhaalta. Suolaista, rasvaista, tuhtia syötävää on saatava. Nämä rullat syntyivät jääkaapin sisältöä kaivelemalla ja muutamaa aivosolua käyttämällä. Ei niin tuhtia kuin luulisi, mutta sitäkin parempaa! Savulohirullia voisi rullarieskoiksi haukkua.


Savulohitäyte rulliin:
100g hienonnettua kylmäsavulohta
puoli punttia tilliä silputtuna
100 g creme fraishea
100 g (valkosipuli) tuorejuustoa
[valinnainen: nokare violan pikkusisko-juustoa]
1 kynsi valkosipulia
1 huge kokoinen sibuli
mausteeksi mustapippuria, suolaa, ripaus kalamaustetta

Sipulit pistetään minikokoiseksi silpuksi ja paistetaan pannulla läpikuultaviksi.
Sekaan hurautetaan nokare pikkusisko-juustoa ja jäähytellään sipuleita hetki.
Kylmäsavulohet hienonnetaann ja hämmennetään astiassa keskenään jäähdytetty onioni, creme fraishe, tuorejuustot, kala, silputtu tilli ja mausteet. Annetaan muhia ja maustua jääkaapissa 1h.


Aito kirkas rulla! Missikisojen rouva numero yksi: ilman vaatteita!

Rullien pohjat:
75g voita / margariinia
7dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2tl sokeria
1,5tl suolaa
3 dl grahamjauhoja
vehnäjauhoja sopivasti

Sulata rasva ja lisää sekaan maito. Kuumenna hieman kättä lämpimämmäksi, mutta ei kuitenkaan höyryäväksi asti. Sekoita lämpimään rasva-maitoseokseen hiiva, sokeri ja suola. Lisää grahamjauhot vähitellen ja käytä vehnäjauhoja sen verran että taikinasta tulee kiinteää. Vaivaa kunnolla! Kohota taikinaa noin 30min lämpimässä paikassa, vaikkapa mikroaaltouunissa liinalla peitettynä. Jaa taikina noin 15 osaan ja pyörittele kiinteiksi pallukoiksi. Kaulitse taikina ohuiksi läkkäröiksi ja paista kevyesti öljytyllä pannulla noin 2min/ puoli. Huom! Ei kovalla lämmöllä, paistinpannun mieto lämpö riittää.
Säilytä pohjia leivinliinan alla.


Rullan kohtalo on armoton. nöööööyyyyyy



No comments:

Post a Comment