
Teurastin kasan perunoita valkosipulista perunamuusia/mitälie kreemiä varten, melkoisessa kiireessä, ja viilsin siinä sivussa sitten sormeeni mukavat lommot.
Bloody (mary)stuff, olisi voinut hakea melkeimpä tomaattimehua kaveriksi ja selleriviipaleen. (ja viinaa ihan vaan kivunlievitykseen)
Kreemi onnistui hyvin siinä sivussa kun käristin paprikakastikkeen/muhennoksen valmiiksi.
Lihapullat tein normaaliin tapaan uunissa mausteisena versiona.
Pistin äipän lautaselle ruoan kaveriksi ananas-soijasipuli-sormipalojen (sormilla syötävien, ei sormista tehtyjen) ja leipätikkujen seuraksi supermielikuvituksellisen lisukkeen: HeMaPaa. (herne-maissi-paprika, toim. huom)
Yllätyksellisyys yllättää.
Mehustakin tulee hyvää, kun sen itse tekee.
Ja recipe follows.
Mausteiset jauhelihapyörykät
Raaka-aineet
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 dl korppujauhoha
1 pss sipulikeittoa
1 kpl kananmunaa
2,5 rkl sinappia
2 dl juustoraastetta
3 tl chilijauhetta
4 rkl grillikastiketta (valmista)
öljyä muotoiluun
Ohjeet
Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään. Sekoita jauheliha, suola, korppujauho-kermaviiliseos, sipulikeitto, valkosipuli, kananmuna, sinappi, juustoraaste sekä chilijauhe käsin tasaiseksi massaksi.
Kastele kätesi öljyssä ja leivo taikinasta pieniä pyöryköitä.
Nostele pyörykät leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 15min.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valkosipulinen perunakreemi / muussi
Raaka-aineet
700 g perunoita
1 dl kermaa
~1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
60 g voita
puolikas valkosipuli (n. viisi kynttä)
Ohjeet
Kuori ja keitä peunat.Silppua valkosipuli ja freesaa se tilkassa öljyä.
Sulata voi ja kuumenna kerma+ maito lämpimäksi. Sekoita keskenään.
Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat valkosipulin kanssa.
Vatkaa perunoiden sekaan kerma-voi-maitoseos ja mausteet.
Paprikakastike haudutettuna
Raaka-aineet
3 kpl punaista paprikaa
1 kpl punasipuli
2 rkl voita
2 dl ranskankermaa
1 dl vettä
puoli punttia tuoretta persiljaa
0,5 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl hunajaa
suolaa, pipppuria
Ohjeet
Pese paprikat ja halkaise ne. Poista siemenkota.
Kuumenna uunin niin 300 asteeseen ja paahda paprikoita uunissa kunnes paprikan kuori saa reilusti tummia laikkuja. (3min?)
Kuori paprikat hieman jäähtyneenä. Kuutioi paprikat.
Silppua punasipuli.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää paprikakuutiot ja silputtu punasipuli. Lisää ranskankerma ja vesi, hunaja, mausteet ja silputtu persilja.
Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia.
Soseuta kastike ja siivilöi tarvittaessa. Lisää kastikkeen pinnalle vielä reilusti tuoretta persiljaa.

No comments:
Post a Comment