
Jau!
Leivottua tuotosta jälleen: mansikkakeikauskakkua. Ylösalaisinkakku, ympärikäännetty kakku, mikä ihme on oikea nimitys?
Kutsutaan sitten vaikka tortuksi.
Torttu valmistuu nopeasti sekoita-hämmennä periaattella ja on loistava haastaja ananaskeikauskakku-veljelleen.
Jos torttusen jättää sisältä hieman "raa'aksi", on torttu kylmässä säilytettynä usean päivän ajan mehevää.
Reseptin näpytin oheen. <: Vaniljakastikkeen kanssa tarjottavaksi, kahveelle, vaniljajäätelölle, maidon kaveriksi?
Ihan sellaisenaankin.
I am smitten by the forbidden fruit
Possessed by moments of dark splendour
To walk the nightmare terrains forever
The enigma lies broken

Mansikkatorttu - ystävä
(mansikkapiirakka, mansikkapiiras)
Raaka-aineet
3 kpl kananmunia
250 g voita/margariinia
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
hiukan maitoa
**** vuokaan *****
~400 g mansikoita
0,5 dl sokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sulata mansikat, jos käytät pakastemansikoita. Painele sulista mansikoista hieman ylimääräistä nestettä pois.
Ripottele n. puoli desiä sokeria kakkuvuoan pohjalle, ja kaada päälle mansikat.
Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää munat ja sula voi.
Kaada taikina mansikoiden päälle ja paista n.30 min.
Anna kakun jäähtyä ja sivele kakun pohjaan ~reilu desi maitoa ja kumoa ympäri.
No comments:
Post a Comment