Sunday, September 28, 2008

Omenaista marsipaanipiirakkaa


Nyt syksyn aikaan luulisi omenapuiden tursuavan omenoita ylenpalttisesti, toisin kävi tosin mummoni omenapuille. Viileät kelit verottivat satoa jonkun verran, mutta onneksi kotimaisia omppuja jäi riittävästi piirakoita, hilloja ja muita ihania omenaherkkuja varten!
Tavalliset omenapiirakat ovat hyviä, suorastaan maukkaita yksinkertaisuudessaan.
Tällä kertaa päätin testata erilaisempaa versiota omenapiirakkaisesta: lisäsin omenaystävän kaveriksi marsipaania ja sitruunaa raastettuna..
Antaa kivasti hapokkaille omenoille lisämakeutta ja makua, kunhan ei vaan raasta vahingossa sormiaan joukkoon niinkuin mie tein.
Sormet verille raastinraudalla? Sääd little iimou.. : <
"Can't you see me bleeding, i'm losing control" -Blutengel


Ystäväni Cayceen (kaisun ^^) Versio tästä omenapiirakasta:



Omenapiirakka Recipe häär:
Raaka-aineet

200 g voita
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa

4 kpl omenoita
1 pötkö (200g) marsipaania
1 kpl sitruunaa

(fariinisokeria pinnalle)

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Raasta marsipaani karkeaksi raasteeksi. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu talteen. Sekoita mehu ja kuoriraaste marsipaaniraasteen joukkoon.
Ripottele marsipaaniraaste taikinan päälle.
Pilko omenat ja ripottele ne marsipaaniraasteen päälle.

Ripota päälle halutessasi hieman fariinisokeria.
Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.


WANT A BITE?


No comments:

Post a Comment